De gule vestene protesterer i Frankrike. (AP Photo/Claude Paris)
annonse
Frankrikes statsminister Édouard Philippe har lagt fram resultatene av landets «store nasjonale debatt». Konklusjonen er at skattene må ned, og det raskt.
annonse

Den landsomfattende debatten ble iverksatt av president Emmanuel Macron som følge av protestbevegelsen Gule vester. Nå vil regjeringen gjøre innspillene om til praktisk politikk.

– Debatten viser oss veldig klart hvilken vei vi må gå. Vi må senke skattene og senke dem raskere, sa statsministeren på et møte i Paris mandag.

Samtidig erkjenner han at regjeringen også må kutte pengebruken i offentlig sektor.

annonse

Macron er ventet å offentliggjøre en rekke økonomiske tiltak neste uke.

Gule vester-bevegelsen startet etter at Macron hevet bensinavgiftene i november. Det utartet til en protestbevegelse som kritiserte store deler av Macrons politikk fordi de mener den favoriserer de rike og næringslivet, mens vanlige franskmenn får det stadig vanskeligere.

I løpet av de siste månedene er det holdt 10.000 folkemøter, samtidig som det er kommet rundt to millioner innspill på nettet. Macron selv har brukt nesten 100 timer på å delta på lokale folkemøter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon