Illustrasjonsfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse

Den norske kirke kom nylig med en klimauttalelse der det står «Nå brenner det!», men får kritikk fra sine egne for å ikke gjøre nok for klimaet.

annonse
annonse

Rolf Magne Haukalid fra Stavanger bispedømme var på Kirkemøtet som vedtok uttalelsen, men det skjedde uten hans stemme, skriver Vårt Land.

annonse

– Å stemme for Kirkemøtets uttalelse var vanskelig når den peker på lokalt folkevalgte, Stortinget og regjering, samtidig som vi burde gjøre mye mer selv, sier han. Han trekker fram solceller som ett mulig tiltak.

– Det er en god løsning økonomisk, men det er jo også godt for miljøet, sier Haukalid og påpeker at kirketak ofte er godt egnet.

annonse
annonse

– Før i tiden var det krav om at alteret skulle vende mot øst. Derfor er kirketakene sørvendt.

Rektor Vidar L. Haanes ved MF vitenskapelig høyskole advarer også mot avstand mellom liv og lære og foreslår kutt i flyreiser.

– Sett konkrete mål. Hvis ikke du tallfester det, vil alle flyreiser kunne rettferdiggjøres som viktige nok, sier Haanes.

Generalsekretær Berit Hagen Ågøy i Mellomkirkelig råd er ansvarlig for klimatiltak i Kirken og skulle ønske flere menigheter valgte å bli grønne. Så langt har en tredel gått denne veien. Ågøy mener mange flere oppfyller kravene, men sier menighetsrådene må ta en beslutning om å være grønne.

– Da får du opp bevisstheten om det du allerede gjør, og samtidig må du strekke deg lenger for å bli enda mer miljøvennlig.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.