Den døde personen som ble funnet av reketråleren Remøy i Barentshavet i forrige uke, ble obdusert mandag. Politiet kjenner ikke identiteten, men slår fast at det er en mann mellom 30 og 50 år. Foto: Inge Wahl / NTB scanpix
annonse
annonse

Personen som ble funnet i Barentshavet i forrige uke, er obdusert av krimteknikere ved Troms politidistrikt. Det kan dreie om en snøkrabbefisker.

– Det er en mann mellom 30 og 50 år, rundt 1.80 centimeter høy. Vi har sikret DNA og fingeravtrykk. Men vi har ingen ID nå og vi vet ikke nasjonaliteten, sier Ståle Luther, seksjonssjef for etterforskning, til NRK.

Mannen som ble funnet, hadde på seg tøy som indikerer at han var fisker. Den døde bar preg av å ha ligget lenge i sjøen.

annonse

Det vil ta litt tid før endelig obduksjonsrapport foreligger. Tirsdag skal det gjennomføres en CT-skanning, som er et hjelpemiddel for å finne alder, skriver Dagbladet.

Avisen har i forbindelse med en artikkelserie om snøkrabbefiske kartlagt alle dødsulykker i havområdene fra 2013 til 2017.

To dødsulykker hvor den omkomne ikke har kommet til rette, har skjedd i området hvor reketråleren Remøy fikk liket i trålen sist torsdag.

– Politiet er oppmerksomme på det arbeidet Dagbladet har gjort i sin serie hvor de har fulgt krabbefiskerne. De to sakene som Dagbladet trekker fram, er absolutt naturlige å se på i den videre etterforskningen, sier etterforskningsleder Ståle Luther ved Troms politidistrikt til avisen.

annonse

Ifølge politiet er ingen nordmenn savnet i området. Politiet har opprettet undersøkelsessak, og ID-gruppen til Kripos er også koblet inn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon