Black Box Teater på Grünerløkka i Oslo. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Teaterforestillingen «Ways of seeing» – som skapte mye styr på grunn av Wara-saken – skal settes opp under årets utgave av Festspillene i Bergen.

Festspilldirektør Anders Beyer sier til NRK at den omstridte forestillingen er «en uhyre viktig forestilling».

– Jeg kan ikke huske å ha sett en sak i vår del av verden med utgangspunkt i en teaterforestilling som i like stor grad har satt tilliten til politikerne og samfunnet på prøve, sier Beyer.

annonse

Les også: Tre av kunstnerne bak «Ways of Seeing» får millionstipend

Teaterstykket er blitt mye omtalt de siste månedene ettersom det under forestillingene ble vist videoopptak av privatboligene til flere personer med tilknytning til både Høyre, Fremskrittspartiet, NATO og Resett.

Ikke minst gjelder det den tidligere justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) og hans samboer Laila Anita Bertheussen. Berteheussen anmeldte teateret for krenking av privatlivets fred. I etterkant oppsto det en rekke hendelser rundt parets bolig.

annonse

Les også: Forvarsadvokat i Wara-saken stusser på twitter-melding fra tidligere NRK-programleder

Oslo-politiet endte med å sikte teaterdirektøren og tre kunstnere, men frafalt siktelsen 18. mars. Waras samboer ble 14. mars pågrepet og siktet for en av hendelsene ved parets hus, og 28. mars endret PST Bertheussens status som mistenkt for de øvrige hendelsene ved boligen.

Bergens Tidende skrev i mars at Beyer vurderte å få forestillingen til Bergen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon