Ryen helsehus opplever flere bekymringsmeldinger og tilsynssaker. Skjermdump fra Facebook.
annonse
annonse

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak etter at Morten (62) gikk ned 11 kilo på én uke. Familien beskriver behandlingen som «hårreisende».

– Det verste er ventingen. Jeg skjønner jeg ikke er alene her. Det er mange andre pasienter, men synes ting tar til tider unødvendig lang tid, når man ligger i egen avføring i halvannen time, så er det litt i overkant, forteller Morten Jensen (62) til ABC Nyheter.

Kona Marit Jensen og datteren Cathrine reagerer sterkt, særlig siden dette ikke er første gang slikt skjer.

annonse

Tilsyn

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak mot Ryen helsehus, på bakgrunn av varslene fra familien. I tillegg er det flere andre tilsynssaker om samme helsehus til behandling.

Et helsehus er ment å samle helsetjenester i ett og samme bygg, for å skape større fagmiljøer og redusere driftskostnader. Men det finnes ingen klar definisjon. Bruken har eskalert etter den mye kritiserte samhandlingsreformen, som skulle effektivisere helsetjenesten.

annonse

Les også: Mann lå død i kommunal tilsynsbolig i flere uker: – Helt vanvittig

– Vi beklager at pårørende har en dårlig opplevelse av pasientens opphold på helsehuset. Dette er ikke inntrykket og opplevelsen de skal ha etter oppholdet. Vi har høy oppmerksomhet på å øke ansattes kompetanse og kvaliteten på tilbudet til våre pasienter, sier institusjonssjef ved Ryen helsehus, Johnny Jakobsen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon