Ryen helsehus opplever flere bekymringsmeldinger og tilsynssaker. Skjermdump fra Facebook.
annonse

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak etter at Morten (62) gikk ned 11 kilo på én uke. Familien beskriver behandlingen som «hårreisende».

annonse

– Det verste er ventingen. Jeg skjønner jeg ikke er alene her. Det er mange andre pasienter, men synes ting tar til tider unødvendig lang tid, når man ligger i egen avføring i halvannen time, så er det litt i overkant, forteller Morten Jensen (62) til ABC Nyheter.

annonse

Kona Marit Jensen og datteren Cathrine reagerer sterkt, særlig siden dette ikke er første gang slikt skjer.

Tilsyn

Fylkesmannen i Oslo og Viken har opprettet tilsynssak mot Ryen helsehus, på bakgrunn av varslene fra familien. I tillegg er det flere andre tilsynssaker om samme helsehus til behandling.

annonse
annonse

Et helsehus er ment å samle helsetjenester i ett og samme bygg, for å skape større fagmiljøer og redusere driftskostnader. Men det finnes ingen klar definisjon. Bruken har eskalert etter den mye kritiserte samhandlingsreformen, som skulle effektivisere helsetjenesten.

Les også: Mann lå død i kommunal tilsynsbolig i flere uker: – Helt vanvittig

– Vi beklager at pårørende har en dårlig opplevelse av pasientens opphold på helsehuset. Dette er ikke inntrykket og opplevelsen de skal ha etter oppholdet. Vi har høy oppmerksomhet på å øke ansattes kompetanse og kvaliteten på tilbudet til våre pasienter, sier institusjonssjef ved Ryen helsehus, Johnny Jakobsen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.