President Recep Tayyip Erdogan har ikke vært fornøyd med valgresultatet i Istanbul. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
annonse

Etter at Tyrkias valgkommisjon sa nei til en omtelling av alle stemmene i 31 valgdistrikt i Istanbul mandag, vil Erdogans parti AKP nå ha omvalg i byen.

annonse
annonse

– Vi kommer til å si at vi ønsker omvalg i Istanbul, sier formann i AKP Ali Ihsan Yavuz, etter at partiets krav om omtelling i samtlige Istanbul-distrikter ikke nådde fram.

annonse

– Vi har mye bevis på at det har vært visse hendelser som har påvirket valgresultatene, fortsetter Yavuz, som ikke utdypet hva slags bevis AKP sitter på.

På en pressekonferanse mandag hevdet president Recep Tayyip Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Tyrkias valgkommisjon har sagt nei til en omtelling av alle stemmene i samtlige 31 valgdistrikt i Istanbul.

I stedet skal stemmene fra 51 valglokaler spredt over 21 distrikter telles om, har kommisjonen fastslått. President Recep Tayyip Erdogans parti AKPs krav om omtelling i samtlige Istanbul-distrikter, har dermed ikke nådd fram.

På en pressekonferanse mandag hevder Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men velgere i landets to største byer straffet AKP etter valutakrisen i fjor.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.