President Recep Tayyip Erdogan har ikke vært fornøyd med valgresultatet i Istanbul. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix

Etter at Tyrkias valgkommisjon sa nei til en omtelling av alle stemmene i 31 valgdistrikt i Istanbul mandag, vil Erdogans parti AKP nå ha omvalg i byen.

annonse

– Vi kommer til å si at vi ønsker omvalg i Istanbul, sier formann i AKP Ali Ihsan Yavuz, etter at partiets krav om omtelling i samtlige Istanbul-distrikter ikke nådde fram.

– Vi har mye bevis på at det har vært visse hendelser som har påvirket valgresultatene, fortsetter Yavuz, som ikke utdypet hva slags bevis AKP sitter på.

På en pressekonferanse mandag hevdet president Recep Tayyip Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Tyrkias valgkommisjon har sagt nei til en omtelling av alle stemmene i samtlige 31 valgdistrikt i Istanbul.

I stedet skal stemmene fra 51 valglokaler spredt over 21 distrikter telles om, har kommisjonen fastslått. President Recep Tayyip Erdogans parti AKPs krav om omtelling i samtlige Istanbul-distrikter, har dermed ikke nådd fram.

På en pressekonferanse mandag hevder Erdogan at organisert kriminalitet og tyverier ved valgurnene har påvirket resultatet.

Å tape Istanbul vil være et stort nederlag for presidenten som la fundamentet for sin politiske karriere som ordfører i byen før han ble landets statsminister og deretter president.

Totalt fikk Erdogans parti AKP flest stemmer ved lokalvalget i Tyrkia, men velgere i landets to største byer straffet AKP etter valutakrisen i fjor.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.