Putin-kritiker Aleksej Navalnyj ble satt i husarrest i 2014. Menneskerettsdomstolen i Strasbourg har konkludert med at Russland brøt menneskerettighetene med arresten. Foto: AP / Dmitry Serebryakov / NTB scanpix
annonse
annonse

Russland brøt menneskerettighetene da Putin-kritiker Aleksej Navalnyj ble satt i husarrest i 2014, konkluderer Den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

– Restriksjonene han fikk som begrensede kommunikasjonsmuligheter var ute av proporsjoner med tanke på hva han var siktet for, heter det i en uttalelse fra menneskerettighetsdomstolen tirsdag.

Navalnyj, som er en stor kritiker av Russlands president Vladimir Putin, ble satt i husarrest i februar 2014. Navalnyj var tiltalt for hvitvasking og underslag. Han hevder selv at rettsprosessene mot ham har vært politisk motivert.

annonse

– Det er tydelig at han ble behandlet på denne måten for å innskrenke mulighetene hans til å ytre seg offentlig, heter det videre fra menneskerettighetsdomstolen.

Talsperson for Russlands president Vladimir Putin, Dimitrij Peskov, sier at Russland ikke er enige i konklusjonen til den europeiske menneskerettighetsdomstolen.

– Dette var ganske uventet. Jeg kan ikke si at vi er enige i det, sier Peskov.

annonse

Bloggeren og korrupsjonsjegeren Aleksej Navalnyj ble for alvor kjent da han ledet massedemonstrasjonene i Russland i 2011 og 2012. Siden den gang har opposisjonspolitikeren blitt fengslet en rekke ganger for å ha organisert protester mot Putin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon