Årets skredstatistikk er dyster, og NVE ber folk være forsiktige og gjøre fornuftige veivalg. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Hittil i vinter har elleve personer mistet livet i snøskred. Fortsatt gjenstår over halve april, som de siste årene har vært måneden med flest dødelige skred.

I løpet av de siste fem årene har det vært 21 skredulykker med dødelig utfall, skriver VG. Åtte av dem har inntruffet i april og seks i mars.

– April har de siste fem årene vært måneden der flest dør. Folk må være kjempeforsiktige og må ikke tenke at det er trygt selv om det er vår – spesielt ikke i Nord-Norge, forteller gruppeleder Emma Julseth Barfod i snøskredvarslingen hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

annonse

Hun sier det har vært mange ulykker i år og at NVE er veldig bekymret. Så langt har 11 personer mistet livet i snøskred. Det er det høyeste tallet siden 2010-2011, da 13 personer omkom. Og fortsatt er vi altså bare halvannen måned ut i april, og påsken står for døren.

– Når vi nå går inn i en tid hvor det eksploderer med antall personer i fjellet, så er vi opptatt av at folk må gjøre fornuftige veivalg og være forsiktige, sier Barfod.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon