Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Frp får en oppslutning på 3 prosent på en Oslo-måling. Det er halvparten så mye som ved kommunevalget i 2015. Bare Sp er mindre i hovedstaden.

annonse
annonse

Høyre er største parti med en oppslutning på 31,4 prosent på målingen, som er utført av Opinion for blant annet Dagsavisen. Det er en tilbakegang på 0,4 prosentpoeng siden valget for snaut fire år siden.

annonse

Ap er nest størst med 26,8 prosent, men faller 5,2 prosentpoeng. Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er likevel positiv. Mandatfordelingen viser nemlig 33 plasser til venstresiden mot 26 på høyresiden

– Vi ligger veldig godt an til å vinne valget i september. Dette er veldig positivt for den rødgrønne sida, sier Johansen, som gleder seg over at samarbeidspartiene ser ut til å gjøre det bra.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

SV går fram 2,7 til 8,1 prosent, og MDG går fram 1,4 prosentpoeng til 9,5. Samarbeidspartiet Rødt går fram hele 3,5 prosentpoeng sammenlignet med forrige kommunevalg og ligger på 8,5 prosent.

I den samme klyngen av mellomstore partier, ligger Venstre, med en oppslutning på 7,4 prosent, opp 0,5.

KrF er størst av de minste partiene med en fremgang på 0,7 til 3,1 prosent. Frp ligger også i bunnsjiktet og faller altså 3 prosentpoeng til 3 prosent. Aller minst er Sp, som til tross en økning på halvannet prosentpoeng siden september 2015 ligger på beskjedne 2,1 prosent.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.