Hege Haukeland Liadal (t.v) tar bilde av leder i Arbeiderpartiet Jonas Gahr Støre sammen med tilfeldig forbipasserende Kathe Hille Jakobsen (t.h) og Inger Marie Johannessen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Hege Haukeland Liadal trekker seg midlertidig som nestleder i Rogaland Ap og fra landsstyret. Hun innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

– Det er viktig for meg at feil rettes opp og at alle fakta kommer på bordet. Derfor har jeg kommet til at det er riktig at jeg trekker meg midlertidig fra mitt verv som nestleder i Rogaland Ap mens denne saken pågår, skriver hun på Facebook onsdag morgen.

Hun vil heller ikke møte i eventuelle møter i landsstyret i denne perioden.

annonse

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten. Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

Hun erkjenner at hun har levert reiseregninger for reiser hun aldri har vært på. Hun forklarer det delvis med at planlagte reiser er blitt avlyst og at hun har levert regninger på feil datoer. Hun legger til at det kan være vanskelig å forstå reiseregningssystemet, og at «det er ikke alt som er like åpenbart alltid».

Støre: Klok avgjørelse

– Det er riktig av Hege Liadal å trekke seg midlertidig fra vervene sine inntil saken om reiseregningene er avklart. Brudd på Stortingets regelverk er alvorlig, uansett om det er rot eller bevisste handlinger. Derfor er det ryddig at Hege beklager og sier at hun skal bidra til å oppklare denne saken, sier partileder Jonas Gahr Støre til NTB.

annonse

Han ble orientert tirsdag ettermiddag om at det er «stilt alvorlige spørsmål ved hennes reiseregninger», og sier til NRK at partiet vil ta stilling til saken når Stortinget har gjort sin gjennomgang. Han poengterer at reiseregningene inngår i en tillitsbasert ordning og tar nå til orde for at Stortingets administrasjon og partigruppene evaluerer om kontrollrutinene er gode nok.

– Vi har foreløpig ikke oversikt over omfang og detaljer, og det er viktig at Stortinget går grundig gjennom dette slik at alle fakta kommer på bordet, og vurderer videre oppfølging, sier han til NTB.

Veldig lei meg

Liadal sier hun samarbeider med Stortinget for å få brakt klarhet i saken.

– Jeg har jobbet med Stortingets regnskapskontor og vil fortsette å ha dialog med Stortingets administrasjon og partiet for å oppklare det som har skjedd. Igjen er det viktig for meg å understreke at jeg er veldig lei meg for dette og at jeg vil betale tilbake der jeg har gjort feil med reiseregningene, skriver Ap-representanten på Facebook.

I et tilfelle hvor Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund. For kjøreturen, som aldri fant sted, fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget. Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon