Aftenposten har avdekket reiseregninger fra stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap – her sammen med partileder Jonas Gahr Støre – for private reiser og reiser som ikke har skjedd. Systemet må endres, mener Revisorforeningen. Arkivfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
annonse
annonse

Etter nok en runde med rot i reiseregningene til en stortingsrepresentant, mener Revisorforeningen det er på høy tid å gjøre noe med systemet.

Administrerende direktør Per Hanstad i Revisorforeningen sier til ABC Nyheter at Stortinget, i likhet med andre organisasjoner, har plikt å legge til rette slik at systemet ikke frister folk til å trikse med reiseregningene. Ett tiltak foreningen har foreslått er et punkt hvor representantene krysser av dersom en reise har hatt et privat element. Hvis svaret er ja, må det skrives en god begrunnelse for hvorfor reisen er relevant for Stortinget, mener foreningen.

– En annen ting er å innføre en atteststasjon fra gruppeleder eller andre overordnede. Før måtte representantene gå på reisekontoret for å få reiseregningene godkjent, sier Hanstad. Han minner om at langt større bedrifter enn Stortinget klarer å holde orde på reiseregningene.

annonse

– Nå er det tre slike tilfeller i Stortinget bare siden november, og da tenker jeg at her må det tas grep. Presidentskapet har et ansvar for at noe blir gjort.

Hanstad kjøper ikke forklaringen om at systemet er komplisert og vanskelig å forstå.

– Slik jeg har forstått det er det ikke komplisert i det hele tatt. Ser du på tilfellene i saken til Aftenposten , så er det vel ikke kompleksitet som gjør at du fører opp en reise du ikke har gjort.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon