VG. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse
annonse

Reporterne bak dansevideo-saken  har blitt flyttet fra politisk avdeling. 

Etter VG-skandalen der avisen på feilaktig grunnlag fremstilte det som at Giske hadde tafset på den unge jenta Sofie, har journalisten som fabrikkerte et sitat, Lars Joakim Skarvøy, tatt seks måneder permisjon. Det gjenstår å se hva slags fremtid han har i VG-systemet.

Dagsavisen kunne tidligere denne uken rapportere at Eirik Mosveen har blitt flyttet fra politisk avdeling i VG til avdelingen kalt «dagsorden». Dette er en prestisjefylt posisjon, ettersom det er denne avdelingen som har ansvaret for gravesaker og lengre journalistiske nyhetssaker.

annonse

Etter det Resett forstår er nå også  Marie Melgård avskiltet som politisk reporter for avisen. Hun har i flere år jobbet i tospann med Lars Joakim Skarvøy, og de to skrev sammen boken «Alle skal ned» om krisen i Arbeiderpartiet etter metoosakene som ble rullet opp mot Trond Giske høsten 2017 og vinteren 2018. Også denne boken har blitt anklaget for å ha feilaktige opplysninger.

Les også: Flertall i Resett-måling mener VG-redaktøren må gå 

Nå skal Melgård etter det Resett forstår ha blitt flyttet til utenriks, tradisjonelt en prestisjefylt post.

VGs sjefsredaktør Gard Steiro har også blitt sittende i kjølvannet av VG-krisen. 

annonse

Resett har foreløpig ikke lykkes å få noen kommentar fra noen i VG-systemet. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon