Oslo Børs markerte 200-årsjubileum i Oslo rådhus torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Det vrimlet av festkledde da Oslo Børs markerte 200-årsjubileet i Oslo rådhus. Kong Harald var bare én av mange prominente gjester som var invitert.

Statsminister Erna Solberg (H), stortingspresident Tone W. Trøen (H) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var også invitert til bords da børsen markerte sin egen fødselsdag torsdag kveld.

Aker-direktør Øyvind Eriksen og aksjemegler og investor Jan Petter Sissener var også på gjestelisten til kalaset.

annonse

Oslo Børs ble etablert i hovedstaden tilbake i 1819 for å tjene interessene til handelsstanden. I de påfølgende årene ble det også etablert børser i flere norske byer, som Bergen, Drammen og Stavanger. Innen slutten av første verdenskrig var det totalt elleve børser i Norge, skriver E24.

I dag står Oslo Børs igjen som den eneste selvstendige børsen i hele Norden. Markedsplassen opererer i dag de eneste regulerte verdipapirmarkedene i landet. Børsen er internasjonalt anerkjent for å være verdensledende i segmentene energi, sjømat og shipping.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.