Oslo Børs markerte 200-årsjubileum i Oslo rådhus torsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

Det vrimlet av festkledde da Oslo Børs markerte 200-årsjubileet i Oslo rådhus. Kong Harald var bare én av mange prominente gjester som var invitert.

annonse

Statsminister Erna Solberg (H), stortingspresident Tone W. Trøen (H) og næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var også invitert til bords da børsen markerte sin egen fødselsdag torsdag kveld.

annonse

Aker-direktør Øyvind Eriksen og aksjemegler og investor Jan Petter Sissener var også på gjestelisten til kalaset.

Oslo Børs ble etablert i hovedstaden tilbake i 1819 for å tjene interessene til handelsstanden. I de påfølgende årene ble det også etablert børser i flere norske byer, som Bergen, Drammen og Stavanger. Innen slutten av første verdenskrig var det totalt elleve børser i Norge, skriver E24.

annonse
annonse

I dag står Oslo Børs igjen som den eneste selvstendige børsen i hele Norden. Markedsplassen opererer i dag de eneste regulerte verdipapirmarkedene i landet. Børsen er internasjonalt anerkjent for å være verdensledende i segmentene energi, sjømat og shipping.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.