Isbjørn. Paul Goldstein/Exodus/Rex Features.
annonse
annonse

Det er mange som svelger dommedagsspådommer – spesielt om klimaet – helt rått. Aktivister kan påstå nesten hva som helst bare de kommer med noen klimabesvergelser – og journalister flest tar dette for god fisk uten å lete etter motforestillinger.

Det finnes mange eksempler. National Geographic la i 2017 ut en hjerteskjærende video av en mager isbjørn som etter sigende var offer for klimaendringer. At isbjørnen var gammel, syk og døende av helt naturlige årsaker kom frem i ettertid.


Isbjørnstammene i nord trives så godt at antallet dyr er langt høyere enn det var for 50 år siden. Det er ikke helt enkelt å telle dem, så anslagene varierer nå mellom 26000 og 58000 (Crockford: The Polar Bear Catastrophe That Never Happened).

annonse

Ved bebyggelsen Belushya Guba på Novaya Zemlya har man fått føle dette på kroppen. Minst 52 isbjørner har i lang tid beleiret «byen». Bjørnene har til og med trengt seg inn i husene.

Sannheten har etterhvert blitt så åpenbar at mange aktivister nå er på febrilsk jakt etter andre dyreslag som kan erstatte isbjørnen som et klima-ikon. Det kommer derfor ikke som noen stor overraskelse at David Attenborough har «funnet» erstatningen: hvalrossen. Her påstås det at på grunn av klimaendringene kaster hvalrossene seg i døden. 

Video av hvalrossene som kaster seg i døden

annonse

«The Times» har en artikkel om dette.  «Mail Online» kom med den samme historien.


Sannheten kan man imidlertid lese i en artikkel i «The Siberian Times»: «Village besieged by polar bears as hundreds of terrorised walruses fall 38 metres to their deaths».


5000 hvalross var rett og slett blitt jaktet på av isbjørner og var fanget i en felle. Forsøkene på å unnslippe endte fatalt for mange av disse. 

De mange vindmøllene som nå settes opp rundt om i Norge forårsaker massedød blant fugler og flaggermus. Det er klimaet som er brukt som unnskyldning for å kunne installere disse drapsmaskinene. Her har ikke mange ropt høyt om hvordan det går med truede dyrearter som falk og ørn. Disse dyreslagene lider ikke under klimaendringene – de lider på grunn av den ubegrunnede redselen for klimaendringene.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon