Eirik Jensen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Torsdag ble det kjent at lagmannsretten avviser ønsket fra Eirik Jensens forsvarere om å skille hans ankesak fra Gjermund Cappelens anke over straffeutmålingen.

Jensens forsvarer, advokat John Christian Elden, har ønsket å skille ekspolitimannens nye ankebehandling ut, men både Spesialenheten for politisaker og påtalemyndigheten har motsatt seg dette.

– Det må etter lagmannsrettens skjønn legges til grunn at vesentlige deler av bevisførselen vil være relevant både for vurderingen av Jensens skyldanke og for Cappelens straffeutmålingsanke, skriver lagmannsretten.

annonse

Elden har argumentert for at samfunnet vil spare penger på skille sakene for de to tiltalte. Videre mener han saken mot Jensen ikke blir godt nok opplyst fordi han ønsker å føre bevis om politimetoder og opplysninger som ikke kan føres under en felles straffesak.

Dette er påtalemyndigheten helt uenig i. Den mener tvert imot at en del bevisførsel må gjentas og at behandlingen av ankesaken vil ta unødvendig lang tid.

Den første ankebehandlingen, der juryens kjennelse ble satt til side, tok nesten fem måneder i retten.

Også Gjermund Cappelen vil ha felles ankebehandling med Eirik Jensen. Han mener straffen han fikk i tingretten, er for streng og vil ha større strafferabatt fordi hans tilståelse førte til opprullingen av saken mot politimannen.

annonse

Saken vil gå som meddomsrettssak med to fagdommere og fem meddommere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon