Wien. Foto av Eye Ubiquitous/REX (1269462a)
annonse

En irakisk mann drepte sin kjæreste, fordi han mener å ha blitt «fornærmet i sin maskulinitet».

«Du er ikke er en ekte mann, du har ikke brysthår,», sa kjæresten til den 40 år gamle avviste, irakiske asylsøkeren i Østerrike, under en krangel. Det skulle hun ikke sagt. Irakeren fant seg ikke i å bli «fornærmet i sin maskulinitet», og drepte derfor kjæresten.

Selv søkte han asyl, fordi han påstod han var redd for å bli drept i sitt hjemland. Men i det landet der han angivelig søkte trygghet fra drap, begikk han drap selv. Nå er han dømt til fengsel av en domstol i Wien. Det rapporterer Kronen Zeitung.

annonse

Les også: Christchurch-angrepet: Kurz bekrefter forbindelse til ytre høyre i Østerrike

Drapet, som han ikke nekter for, fant sted i september i fjor. En nabo hørte hylene fra kjæresten: «Hjelp, redd meg, han vil slakte meg». Og det var ifølge aktor akkurat det han gjorde.

Var glad i kjæresten

Selv la den irakiske flyktningen vekt på at han var glad i sin kjæreste, og at hun var en god kvinne for ham. Men hun ville ikke sove med ham, og spionerte på ham ved å sjekke mobiltelefonen hans. Før drapet hadde hun ifølge drapsmannen «fornærmet hans maskulinitet». Han hadde vært med mange kvinner, men aldri før hørt noen si at han ikke var et ekte mannfolk, fordi han manglet hår på brystet, sa han i retten.

Irakeren kom til Østerrike ulovlig i 2004, hadde søkt asyl flere ganger, og fått avslag. Siden han ankom Østerrike har han ifølge aktor begått flere kriminelle handlinger. Nylig var han innkalt til å sone en fengselsstraff, men gikk i stedet dekning.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.