Norges Høyesterett. Lov Sandhed Ret. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Tolv års fengsel for nettovergrep mot 49 barn var for strengt, mente den domfelte 28-åringen. Nå har Høyesterett skjerpet straffen.

I stedet for reduksjon av straffen på 12 år fra lagmannsretten har Høyesterett lagt på enda ett år. Dermed må mannen i slutten av 20-årene sone 13 år etter at han ble funnet skyldig i nettovergrep mot 49 mindreårige jenter.

Høyesterett skriver at overgrepene har nær sammenheng hverandre, at det er stort antall og de fornærmede har lav alder.

annonse

– De springer alle ut av domfeltes hensynsløse bruk av mindreårige jenter for å tilfredsstille egne behov, noe han fortsatte med også etter å ha vært pågrepet for den samme type overgrep, skriver Høyesterett i begrunnelsen for straffen på 13 år.

Flere av nettovergrepene mannen er dømt for, sidestilles i straffeloven med voldtekt og samleie. Mannen ble i midten av desember dømt for 109 forhold, hovedsakelig nettbaserte overgrep mot til sammen 49 barn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon