Norges Høyesterett. Lov Sandhed Ret. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Tolv års fengsel for nettovergrep mot 49 barn var for strengt, mente den domfelte 28-åringen. Nå har Høyesterett skjerpet straffen.

I stedet for reduksjon av straffen på 12 år fra lagmannsretten har Høyesterett lagt på enda ett år. Dermed må mannen i slutten av 20-årene sone 13 år etter at han ble funnet skyldig i nettovergrep mot 49 mindreårige jenter.

Høyesterett skriver at overgrepene har nær sammenheng hverandre, at det er stort antall og de fornærmede har lav alder.

annonse

– De springer alle ut av domfeltes hensynsløse bruk av mindreårige jenter for å tilfredsstille egne behov, noe han fortsatte med også etter å ha vært pågrepet for den samme type overgrep, skriver Høyesterett i begrunnelsen for straffen på 13 år.

Flere av nettovergrepene mannen er dømt for, sidestilles i straffeloven med voldtekt og samleie. Mannen ble i midten av desember dømt for 109 forhold, hovedsakelig nettbaserte overgrep mot til sammen 49 barn.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse