Illustrasjonsbilde av Israels statsminister, Benjamin Netanyahu. (AP Photo/Sebastian Scheiner, Pool)
annonse
annonse

Gratulasjonene har begynt å strømme inn til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, etter at han vant tirsdagens valg.

Blant de første til å gratulere var Italias innenriksminister fra det innvandringskritiske partiet Lega, Matteo Salvini. «Godt jobbet min venn Bibi Netanyahu, og klem til det israelske folket», skrev Salvini på Twitter.

Den første som gratulerte var ifølge Time of Israel den østerrikske kansleren Sebastian Kurz. Også han benyttet seg av Twitter. Donald Trump har også gratulert og uttalt seg om valgresultatet. «Seieren er et godt tegn på fred», sier han til Reuters. Dessuten kaller Trump den gjenvalgte israelske statsministeren for en viktig alliert og venn. «Jeg setter pris på å gratulere ham».

annonse

Les også: Netanyahu vil annektere deler av Vestbredden

Gratulasjoner fra India

Israel har de siste årene hatt et tett samarbeid med Kypros om en oljeledning, og landets president Nicos Anastasiades var også blant de første til å gratulerer statsministeren. Det var også Indias statsminister, som besøkte Israel i fjor. «Kjære venn Bibi, gratulerer! Du er en kjær venn av India, og jeg forventer å fortsette å jobbe med deg for å ta vårt gjensidige partnerskap til neste nivå», skrev Narendra Modi på Twitter.

Mens østerrikske Sebastian Kurz gratulerte allerede før valgresultatet var offisielt, har Tysland tatt en annen holdning. Deres talsmann Steffen Seibert uttalte at Tyskland vil ha et godt forhold til en hvilken som helst israelsk regjering. Han nektet å kommentere Netanyahus gjenvalg, men sa at den tyske regjeringen vil «arbeide tett, hjertelig og trofast med den nye israelske regjeringen.» Dessuten sier den tyske talsmannen at «Israel ligger i en region med enorme utfordringer, derfor er det viktig å danne en regjering raskt.»

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon