President Donald Trump sier han vurderer å sende migranter i USA til byer som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndighetene. Foto: AP / Evan Vucci / NTB scanpix
annonse
annonse

Donald Trump vurderer sterkt å sende migranter til byer i USA som ikke samarbeider med immigrasjonsmyndigheter i USA. Forslaget har fått sterk kritikk.

– Hvis ledere i disse distriktene ønsker å åpne armene for migranter, så kan vi gi dem ubegrenset tilgang, sa USAs president Donald Trump fredag.

Det hvite hus bekreftet fredag at denne ideen hadde blitt diskutert, men at den raskt ble avvist etter motstand fra advokater i sikkerhetsdepartementet DHS.

annonse

«Hvis de radikale venstredemokratene plutselig ikke vil ha de ulovlige migrantene i deres byer (ikke mer åpne armer), hvorfor skal man da forvente at andre vil ta dem inn i deres samfunn?», skriver Trump på Twitter. Han ber migrantene om å dra hjem og komme tilbake på lovlig vis.

Myndighetene i en rekke byer, deriblant i delstatene California og New York, velger å ikke samarbeide med den amerikanske immigrasjonsetaten ICE om å gå etter dem som bor i landet ulovlig.

Planen om å sende migranter hit har blitt sterkt kritisert for å bruke migranter for å gå etter politiske motstandere. Den demokratiske lederen for Representantenes hus, Nancy Pelosi, mener planen viser mangel på respekt.

annonse

2.700 barn fra Mellom-Amerika kan bli gjenforent med sine familier

Trump-administrasjonen har inngått en avtale som kan gjøre at 2.714 barn blir gjenforent med sine familier.

Avalen, som er inngått mellom Trump-administrasjonen og advokater som kjemper for flyktningers rettigheter, må godkjennes av en dommer før den er gyldig.

I tillegg må regjeringen innen torsdag legge fram en plan for hvordan de skal fullføre behandlingen av alle barnas søknader.

– Vi håper at disse barna snart vil unnslippe de dødelige farene de står overfor i Mellom-Amerika og at de blir trygt gjenforent med sine familier, sier advokat Linda Evarts. Hun håper gjenforeningene kan starte til sommeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon