Hillary Clinton og Joe Biden. Foto av Mediapunch/REX (5829777t)
annonse
annonse

Den amerikanske riksadvokaten vil denne uken få oversendt 8 anbefalinger fra etterretningskomiteen om etterforskning av mulig kriminalitet i forbindelse med konspirasjonsteorien om Donald Trumps samrøre med russiske myndigheter.

Det er i tillegg ventet at en spesialetterforsker skal se på hva som skjedde da Hillary-vennlige tjenestefolk i FBI innfiltrerte og spionerte på Donald Trumps valgkampanje i 2016.  

Obama innblandet?

annonse

Det politikerne først vil ha svar på er om det var Hillary Clintons rapport som var grunnlaget for FBIs søknad om, og det amerikanske justisdepartementets godkjenning av overvåkning av Trumps presidentkampanje. Tatt i betraktning at informasjonen i Hillarys rapport er uverifisert og til tider ren diktning, (for eksempel løgnen om at Trumps advokat Michael Cohen skulle ha vært i Praha og møtt russiske agenter i 2016,) er en eventuell bruk av rapporten til dette formålet et brudd på amerikansk lovgivning som krever verifikasjon av opplysninger før tillatelse til overvåkning av amerikanske borgere blir gitt. Spørsmålet er også om justisdepartementet visste at rapporten var uverifisert, at den var betalt av Hillary, at russiske agenter var brukt i arbeidet med å innhente opplysninger, og hvorvidt Obama selv var informert om disse tingene.

Hvis svaret er ja på det første kan Hillary og flere høytstående tjenestefolk i FBI bli satt under tiltale. Hvis svaret er ja, også på det siste, vil det samme kunne skje med Obama og folk i hans administrasjon.

Hva etterretningskomiteen vil til bunns i?

annonse

Etterretningskomiteen ved, Devin Nunes, ber om at en rekke tjenestefolk skal etterforskes for lekking av statshemmeligheter, manipulering av etterretningsinformasjon, sammensvergelse, og for om mulig ha løyet til og misledet den amerikanske kongressen. Fem av anbefalingene som er oversendt riksadvokat Barr, inneholder navn på et antall mistenkte og opplysninger om kriminelle handlinger det er skjellig grunn til mistanke om at de kan ha begått. Det ser ut til at også et utvalg pressefolk står på listen over folk etterretningskomiteen vil ha etterforsket.

Dette er bare starten

Oppryddingsarbeidet etter Hillary og Demokratenes bløff om Trump og russerne, har bare så vidt begynt. Lindsey Graham, lederen av justiskomiteen, har også varslet en granskning av hvordan det var mulig at Hillary ble frikjent for e-post skandalen, uten en gang å ha vært etterforsket. Senere kan det bli naturlig å se nærmere på korrupsjonsanklagene mot Clinton Foundation, spesielt i forbindelse med salget av 20 % av USAs uraniumreserver til Russland. Det kan også være at vi får svar på om det var mer enn Hillarys uforsiktige omgang med sikkerhetsinformasjon som gjorde terrorangrepet i Benghazi mulig.

Les også: Putin hevder Mueller-rapporten viser at det ikke har vært russisk valginnblanding

Største møjliga tysnad fra Fredrik Græsvik og hovedstrømsmediene

Bløffen om Russia collusion er den største skandalen i USAs politiske historie. Allikevel finner hovedstrømsmediene i Norge at det ikke er verdt å rapportere om lenger, nå når bløffen er avslørt. Årsaken er åpenbar: De har veltet seg i konspirasjonsteorien om Donald Trump og brukt tusenvis av spaltemetere i forsøket på å inkriminere og latterliggjøre han. Nå venter de på frigjøringen av Mueller-rapporten for å ta opp igjen heksejakten. Det er en skam at de kaller det journalistikk.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon