Yrkessjåfører protesterer mot økning av bompengeavgiftene og gjennomfører en kjør-sakte-aksjon på innfartsveiene til Bergen onsdag morgen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
annonse

NTB melder fra Bergen at «Folkeaksjonen mot bompenger» nå er Bergens tredje største parti!

annonse

Samtidig presenterer Resett dette med bildet av «Nok er Nok» aksjonen mot bompenger i Bergen, men dette er å blande hummer og kanari!

annonse

«Nok er Nok» dukket opp som en uavhengig kraft i Bergen for to og et halvt år siden før valgkampen i 2017. Den gjorde ikke så mye av seg før valgkampen, men ble etterhvert symbolet på motstanden mot bompengene i Bergen under denne.

Les også: Bompengeliste er tredje størst i Bergen

«Folkeaksjonen mot bompenger» ble etablert i 2018, men har klart å bli en gratispassasjer på «Nok er Nok». Det ser vi selv her på resett.no der illustrasjonsbildet er hentet fra «Nok er Nok» sin aksjon, men teksten omhandler kun «Folkeaksjonen» sin politiske fremgang!

annonse
annonse

Men det er ikke bare media som lar seg lure, publikum gjør det også. Jeg forstår godt at publikum er oppbrakt over ikke bare bompengerkostnaden, men også at det nå er plassert en bompengestasjon nærmest utenfor hver garasje i Bergen! Du kan ikke kjøre mange meterne i Bergen før du nå må betale bompenger, og alle smutthull er nå effektivt stengt!

Det er nærliggende å sammenligne Bergen med en moderne politistat der alle skal betale bompenger, enten de vil eller ikke!

Les også: Ny måling: Bompengepartiet like stort som Frp i Bergen

Det er denne småligheten bergenserne nå reagerer på, men i fortvilelsen omfavner bergenserne et ensaksparti som ikke har en samlet politikk på resten av saksfeltet som disse nødvendigvis må ta stilling til hvis de velges inn i Bergen Bystyre.

«Folkeaksjonen» representerer folk fra hele det politiske spektrum i Bergen. En stor gruppe i bystyret vil antagelig kunne dele seg på midten i viktige spørsmål, utenom bompengesaken, og dette vil antagelig kun Arbeiderpartiet tjene på i lengden!

Hove vil ikke kunne styre byen med et vingeklippet FrP. FrP vil neppe gå inn i en byregjering med kun tre representanter som partiet i dag ligger an til. Det vil ikke gå, og det vil heller ikke være ærlig overfor de velgere som faktisk likevel kan tenke seg å stemme på Bergen FrP!

Klarer Bergen Høyre å danne et byråd så får heller FrP støtte Høyre så langt råd er, men i bompenger- og Bybanesaken må Bergen Høyre ha det tindrende klart for seg at FrP er uenig i Høyres politikk og vil stemme mot videre utbygging av Bybanen!

Selv «Folkeaksjonen» og Rødt vil her være mer på linje med FrP i denne sak så det blir spennende å se hvordan Høyre da skal klare å stable på beina et styringsdyktig byråd uten å få hjelp av AP!

Jeg er redd valget i september vil bli vanskelig for de fleste aktørene, enten det blir partier eller «Folkeaksjonen»! Bare SP, Rødt og SV av partiene vil antagelig si seg fornøyd med valget, resten vil det ikke. «Folkeaksjonen» vil juble, og sjokket vil bli formidabelt når hverdagen i bystyresalen vil melde seg hvor de oppfatter hvor fragmentert de er, etter at bompenger/Bybane-saken som binder dem sammen er behandlet.

Det vil bli mildt sagt kaotisk!

Det lover ikke godt for hverken Bergen eller de toneangivende partier når en enkeltsak kan dominere det politiske bilde så sterkt som den nå får gjøre, også takket være medias feilkobling av informasjonen rundt «Nok er Nok»!

La oss få klarhet i hva «Folkeaksjonen» videre vil gjøre når de kommer inn i bystyret slik at velgerne vet hva de står for og kan håndtere stemmegivningen korrekt valgdagen. Slik det nå ligger an så går det mot kaos i Bergen og det fortjener bergenserne ikke, selv om de fleste har vært med på å stemme inn partier som har omfavnet bompengene så langt!

La oss få litt klarhet i saken før det er for sent!

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.