President Donald Trump.. Foto: Susan Walsh / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En ny lov fra Trump-administrasjonen som nekter transpersoner å tjenestegjøre i militæret, har trådt i kraft i USA.

I forbudet heter det at transpersoner ikke får tjenestegjøre med mindre de «retter sine mangler», en beskrivelse den amerikanske legeforeningen (AMA) reagerer på. De mener politikken og dens ordlyd gir feil en feil framstilling av transpersoner.

– Den eneste mangelen her er mangelen på medisinsk forskning bak denne avgjørelsen, sier AMA-leder Barbara L. McAneny. Organisasjonen reagerer også på at forsvarsdepartementet regner transseksualitet som en tilstand som fører til «administrativ diskvalifisering».

annonse

Departementet forklarer ordlyden med at det er militært språk, og sier de bruker ordet «mangler» når individer ikke oppfyller kravene for å verve seg.

Transpersoner får tjenestegjøre om de gjør det under sitt «biologiske kjønn».

Inntil for fem år siden kunne transpersoner bli sparket ut av forsvaret, noe president Barack Obama fikk endret i 2016. Da ble det lov for transpersoner å tjene i militæret og være åpne om hvem de er. Men da Donald Trump tok over presidentkontoret utsatte han Obamas vedtak, og han har nå endret det tilbake til slik det var.

Det anslås at rundt 14.700 personer i militæret definerer seg selv som transpersoner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon