Prince Gouano. (Foto av JEFF PACHOUD / AFP)
annonse
annonse

Den franske 1.-divisjonskampen i fotball mellom Dijon og Amiens ble avbrutt i fem minutter fordi gjestenes kaptein Prince Gouano ble utsatt for rasistisk hets.

Dommeren stoppet kampen i det 78. minutt etter at Gouano klaget over rasistiske tilrop fra tribunen.

– Det er over. Vi spiller ikke videre. Jeg tar mine lagkamerater av banen, og vi går i garderoben, sa Gouano.

annonse

En stund så det ut til at kampen ikke ville bli spilt ferdig, men etter diskusjoner mellom spillere, trenere og ledere fullførte man kampen som endte 0-0.

– Vi er i det 21. århundre, og dette er uakseptabelt. Vi er alle mennesker, og jeg ville markere ved å stoppe spillet, sa Gouano til BeIn Sport.

Dijon-spissen Benjamin Jeannot støttet motstanderlagets kaptein.

annonse

– Jeg hørte ikke ropene selv, men jeg støtter ham fullt ut. Det er helt forståelig at han ikke ville spille videre under slike forhold, sa han.

I den andre kampen i Ligue 1 fredag gikk Lyon på sitt tredje strake tap med 1-2 mot Nantes etter å ha satt ut tre stjerner som angivelig sloss på treningsfeltet torsdag. Uten Marcelo, Nabil Fekir og Memphis Depay fra start fortsatte serietreerens elendige vårform.

Anthony Limbombe ble matchvinner for Nantes sju minutter før slutt.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon