Sylvi Listhaug overtar som nestleder i Frp og Ketil Solvik-Olsen (bildet) får fortsette mens han er i USA, kom sentralstyret i Frp fram til. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Ketil Solvik Olsen sitter i Miami og forsvarer FrP sin politikk med høy sigarføring og gromme biler på Facebook. Vi unner han alle den «time off» med presset som er i norsk politikk for tiden.

Men har FrP virkelig klart å levere på den politikken de lovet? Eller har de tatt kameler på tvers, på langs og med rasstutten først siden de fikk nøkkelkort ved kongens bord?

annonse

Bompenger er i vinden for tiden og det kan ikke feies under teppet at det har poppet opp flere bompengeringer enn ved noen andre regjering. Men summen er at vi bilister betaler mindre pr kjørte km i bompenger nå enn før. Det er fakta. Men den lokale utbredelsen av bompenger som i Oslo, Rogaland og nå i Bergen er ikke akkurat pent for FrP sin CV.

annonse

Folket er i harnisk og den sosiale urettferdigheten som skiller ved familiens økonomi blant innbyggerne i de utsatte regionene er påtagelig. Familier får ikke lenger råd til å sende barna på fritidssysler og aktiviteter da dette vil utløse et månedlig økt forbruk som det rett å slett ikke er rom for sammen med alle andre utgifter en småbarnsfamilie må håndtere. Et annet påtalende faktum er at selv om FrP lokalt stemmer nei til bompenger så stemmer FrP sentralt ja til disse sakene i stortinget.

Strømprisene er et annet paradoks som har rammet hardt i vinteren som var. Det var ikke få familier som fikk sin strømfaktura sendt til inkasso. Lite hjelper det at staten kommer med hjelp 4 mnd. på etterskudd med ekstra utbetaling på bostøtten. Saken er allerede hos inkassobyrået med de merkostnadene dette medfører.

Moxsnes
Ketil Solvik Olsen hamrer løs på Moxsnes ang utenlands kabler og at Rødt er garantist for at disse blir bygget. Nå var det vel regjeringen som la opp til at dette skulle bli en realitet. Sammen med regjeringens vedtak om å elektrifisere AS Norge med vindmøller for å avhjelpe EU med deres mangel på grønn energi.

Og at regjeringen skylder på en dårlig vinter med lav nedbør og dermed høye strømpriser som argument er så svada unnskyldning som det kan bli. Sannheten er at vannmagasinene ble tømt da strømselskapene så muligheter til å selge ut vannkraften til EU da de trodde prisene var på topp. Og samtidig satset på at vi ville få mere nedbør i Norge. Noe vi ikke fikk. Og det resulterte i en høy strømpris for oss forbrukere.

annonse
annonse

Les også: Oslo Frp vil fjerne alle bompenger

Så oppsummert så tjente strømselskapene for å selge strømmen til utlandet. Vi forbrukere får en forhøyet pris da spådommene om en våt vinter ikke slo til. Og staten betaler milliarder i økt bostøtte. Er det bare jeg som ser galskapen i dette? Staten betaler altså for at strømselskapene skal tjene penger for å spekulere i markedet og mengde nedbør. Man trenger ikke å ha doktorgrad i økonomi for å skjønne at dette går den veien høna sparker.

Videre har EL avgiften galoppert under nåværende regjering opp 40%
En avgift på det å kjøpe strøm. Tygg på den dere. Det er avgift på å kjøpe en vare. Og nettleie, snakk om intrikate finurligheter for å skattlegge forbrukerne mest mulig. Det er leie for å kjøpe en vare for man kjøper en kapasitet i nettet.
Forbrukeravgift, eiendomsskatt. Phuuu. Men Ketil Solvik Olsen påpeker et faktum. De har fått ned EL avgiften. Joda. Skal si det monnet i lommeboken. Reduksjonen var på hele ett øre – 0,01 krone pr kwt. Bravo Ketil, Bravo!!!

Ikke bare ris
Men det er ikke bare ris bak speilet Ketil. Dere har fått til mye bra og. Nye Veier går så det suser og samferdsel er på en virkelig opptur kontra hva det var før, ledigheten går ned, skoler og offentlig får et sårt oppjustert tilskudd til bygg og drift. Langtidsplaner for vedlikehold innen mange sektorer er på plass og Oljenæringen er på en ny løft. AS Norge går så det suser for tiden. Og det er dagens regjering sin fortjeneste.

Men derfor, akkurat derfor er det så viktig å påpeke at alle mål er ikke nådd, dere må jobbe videre, stå på hardere og trumfe igjennom politikk som virker.
Og ikke minst vær åpne om saker dere ikke vinner. Ta et nederlag for det det er.
Snakk med folket ikke til oss. Den beste risen dere kan få er fra deres egne rekker.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.