Susanne Kaluza. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse
annonse

Daglig leder på Litteraturhuset i Oslo, Susanne Kaluza, anmeldte en mann for hatefulle ytringer mot Sumaya Jirde Ali 7 mars i fjor. Mannen er nå dømt til 21 dagers betinget fengsel og en bot på 15 000 kroner, skriver NRK.

Kaluza som hadde oppfordret til en støttemarsj for Ali hvor man skulle bruke et bilde av samfunnsdebattanten foran sitt eget ansikt under markeringen, er fornøyd med dommen. Mannen som ble dømt hadde skrevet «Riv av ho hijaben, å gjerne hele tryne» under et innlegg fra Kaluza på Facebook.

Les også: Kvinne tiltalt for slag, spark og forsøk på å rive hijaben av en kvinne

annonse

Forsvareren til mannen argumenterte i retten for at det var masken han ville «rive» av og at det dermed ikke kunne ses på som oppfordring til vold. Retten mente imidlertid at utsagnet både er diskriminerende og hatefullt da det håner Islam som religion.

Kaluza håper at flere vil anmelde slike ytringer på nett når de ser at folk faktisk blir dømt for det.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon