Susanne Kaluza. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
annonse

Daglig leder på Litteraturhuset i Oslo, Susanne Kaluza, anmeldte en mann for hatefulle ytringer mot Sumaya Jirde Ali 7 mars i fjor. Mannen er nå dømt til 21 dagers betinget fengsel og en bot på 15 000 kroner, skriver NRK.

Kaluza som hadde oppfordret til en støttemarsj for Ali hvor man skulle bruke et bilde av samfunnsdebattanten foran sitt eget ansikt under markeringen, er fornøyd med dommen. Mannen som ble dømt hadde skrevet «Riv av ho hijaben, å gjerne hele tryne» under et innlegg fra Kaluza på Facebook.

Les også: Kvinne tiltalt for slag, spark og forsøk på å rive hijaben av en kvinne

annonse

Forsvareren til mannen argumenterte i retten for at det var masken han ville «rive» av og at det dermed ikke kunne ses på som oppfordring til vold. Retten mente imidlertid at utsagnet både er diskriminerende og hatefullt da det håner Islam som religion.

Kaluza håper at flere vil anmelde slike ytringer på nett når de ser at folk faktisk blir dømt for det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.