Illustrasjonsbilde. Den føderale høyesterett (Bundesgerichtshof) avbildet i Karlsruhe, Tyskland 23. august 2018. REUTERS / Vincent Kessler
annonse
annonse

Lederen av et islamsk råd i Tyskland hevder islamofobien sprer seg. Nå tar han til orde for å tilsette en ombudsmann for å ta hånd om det angivelige problemet.

Det er litt uklart hvordan det islamske rådet tenker seg en ordning som skal ha til hensikt å bekjempe islamofobi, men lederen Aiman ​​Mazyek antyder en regjeringsoppnevnt person som skal informere publikum gjennom rapporter og konferanser, og fremme det lederen kaller «politisk utdanning». Trolig tenker han på en statssekretær eller mest sannsynlig en ombudsmann. I alle fall skal personen være underlagt og utpekt av den føderale regjeringen.

Les også: Mediene dekker over at innvandrergjenger stod bak skyteepisoden i Danmark

annonse

Som begrunnelse viser Mazyrek til massakren i Christchurch og den utbredte islamofobien i landet. «Det er latente anti-muslimske følelser i Tyskland», sier han til Osnabrücker Zeitung. «Spørsmålet om islamofobi er undervurdert», mener han, og viser til at det spres mye hat mot muslimer i sosiale medier. «Ethvert angrep på en gruppebasert minoritet er et angrep på demokratiet,» presiserer den muslimske lederen.

Over 800 angrep

I Tyskland var det over 800 angrep mot muslimer og moskeer i fjor. Det er et høyt tall, selv om det er noen færre enn årene før. Den muslimske ledere mener det er et resultat av at det nå kommer færre muslimske innvandrere til Tyskland, enn det har gjort i de foregående årene.

annonse

Samtidig mener han at tallene på angrep mot muslimer er høyere, fordi det er store mørketall. I tillegg hevder han at mange forbrytelser ikke blir registrert i statistikken, fordi politiet ofte ikke vil akseptere bakgrunnen for dem. «Det er nødvendig å trene rettsvesenet og politiet, og øke bevisstheten, slik at alle handlinger blir registrert,» sier den islamske lederen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon