Steve Bannon. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix

Bannon er en forkjemper for arbeiderklassen, og en motstander av elitisme og globalisme. Han mener disse to ødelegger for arbeiderklassen og middelklassen.

Derfor mener han at alle land skal være sterke nasjonalstater med egen valuta, og rett til å håndheve egne lover og grenser, og at alle land har plikt til å ta vare på egne innbyggere.

Steve Bannon har ofte blitt stemplet som «Alt-Right» av sine motstandere. Alt-Right ble kuppet av en amerikansk nynazist ved navn Richard Spencer. Etter dette har begrepet blitt mest brukt av høyresiden om alt til høyre for de som er sentrum-høyre, men ikke helt ut på de ekstreme nazi-viddene. Venstresiden bruker Alt-Right som en beskrivelse av alt til høyre for TSG og partiet Venstre.

På venstresiden blir man av én eller annen underlig grunn aldri skikkelig politisk ekstrem. At veldig mange i SV og Rødt mener Stalin, Mao og Pol Pot var gode forbilder og helter, gjør likevel ikke at partiet og tilhengerne blir stemplet som ekstreme kommunister.

Steven Bannon vokste opp under magre kår. Han nevner ofte boken «The Road to Wigan Pier» av George Orwell, som blant annet beskriver arbeiderklassen før WW2, og deretter Orwells vekst opp og inn i middelklassen.

I tillegg til å ha vært Trumps valgkamp-geni, har han blant annet jobbet i Goldman Sachs, og har en fantastisk innsikt i hvordan storkapitalistene svindler alle andre.

Bannon er en fyr som absolutt er i stand til å skade Eliten, og det er tross alt denne samme grådige Eliten som forsøker å tre globalismen ned over hodet på oss andre – i form av en påstått god idé og ny verdensorden. Selv har de høye murer rundt sine eiendommer, og sikkerhetsfolk med overalt. Bannon vet at globalisme og fri flyt av arbeidskraft, styrt av nettopp Eliten, gir svinbillige arbeidere og lettvint handel på tvers av ellers «slitsomme» tollgrenser – som tross alt er ment for nettopp å regulere ubalanse mellom eksport og import i et land.

Han vokste opp som katolikk, og er en av de som mener at religionen er nødvendig for et rammeverk man kan bygge samfunnet på. Nå mener han at vi er i ferd med å rive ned det gode samfunnet vi har bygget opp, og at vi ikke lenge lever godt på restene av det gamle, men at det vil stoppe opp om vi ikke tar affære.

Bannons «The Movement» har ingen ønsker om å fortelle noen politikere eller statsledere hva de skal mene eller gjøre. Bevegelsens første mål er at de såkalte populistpartiene får minst 1/3 av stemmene i det kommende EU-valget.

Steve Bannon er faktisk for et EU, men hvor medlemslandene er selvstendige stater og ikke marionetter styrt av et fascistisk sentralt EU. Det er forøvrig ikke mulig å opprettholde et demokrati uten en solid nasjonalstat. Det vil forvitre om en ikke har egen valuta, egne lover og egen grensekontroll.

Pressen (MSM) mener at de virkelig skal grille Bannon skikkelig denne gangen. Jeg gleder meg stort til å se Aftenpostens USA-korrespondent Christina Pletten forsøke å sette fast en fyr som har langt mer kompetanse, og langt bedre oversikt enn hun kan drømme om.