Demonstranter samler seg foran nasjonalforsamlingen i Beograd i protest mot Serbias president Aleksandar Vucic. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix

Flere tusen mennesker demonstrerte igjen lørdag mot Serbias president Aleksandar Vucic. De beskylder ham for autoritært styre og styring av mediene.

annonse

Politiet sa at rundt 7.500 mennesker hadde møtt fram til demonstrasjonen i Beograd, men opposisjonen mener at det var titusener til stede.

-Tyver, tyver, ropte demonstrantene mens talerne anklaget myndighetene for å være korrupte og for å undertrykke pressefriheten.

Det har vært demonstrasjoner hver uke siden desember mot det opposisjonen mener er en sakte glidning mot autoritært styre.

Opposisjonsledere hevder at myndighetene aktivt forsøkte å hindre folk i å reise til Beograd for å demonstrere. I flere byer og tettsteder sier lokale medier at busselskaper nektet å leie ut busser til opposisjon av frykt for å komme på kant med myndighetene.

Medlemmer og tilhengere av det konservative partiet til Vucic, som er en tidligere ultranasjonalist som er blitt Europa-orientert, barrikaderte seg inne i nasjonalforsamlingen og rådhus rundt om i landet, angivelig for å hindre «fascister og bøller» i å storme dem.

Spenningen har økt hele uka siden myndighetene og medier som støtter myndighetene, har beskyldt opposisjonen for å ville storme statlige institusjoner og overta makten, trass i at alle demonstrasjonene hittil har vært fredelige.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.