Demonstranter samler seg foran nasjonalforsamlingen i Beograd i protest mot Serbias president Aleksandar Vucic. Foto: Darko Vojinovic / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere tusen mennesker demonstrerte igjen lørdag mot Serbias president Aleksandar Vucic. De beskylder ham for autoritært styre og styring av mediene.

Politiet sa at rundt 7.500 mennesker hadde møtt fram til demonstrasjonen i Beograd, men opposisjonen mener at det var titusener til stede.

-Tyver, tyver, ropte demonstrantene mens talerne anklaget myndighetene for å være korrupte og for å undertrykke pressefriheten.

annonse

Det har vært demonstrasjoner hver uke siden desember mot det opposisjonen mener er en sakte glidning mot autoritært styre.

Opposisjonsledere hevder at myndighetene aktivt forsøkte å hindre folk i å reise til Beograd for å demonstrere. I flere byer og tettsteder sier lokale medier at busselskaper nektet å leie ut busser til opposisjon av frykt for å komme på kant med myndighetene.

Medlemmer og tilhengere av det konservative partiet til Vucic, som er en tidligere ultranasjonalist som er blitt Europa-orientert, barrikaderte seg inne i nasjonalforsamlingen og rådhus rundt om i landet, angivelig for å hindre «fascister og bøller» i å storme dem.

annonse

Spenningen har økt hele uka siden myndighetene og medier som støtter myndighetene, har beskyldt opposisjonen for å ville storme statlige institusjoner og overta makten, trass i at alle demonstrasjonene hittil har vært fredelige.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon