Erna Solberg. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Del

Statsminister Erna Solberg mener at hatytringer, hets og trusler kan føre til at samfunnet mister viktige stemmer i den offentlige debatten.

I en kronikk i NRK, viser statsministeren til en uttalelse fra Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) som sier at hun neppe ville ha stilt til valg i det hele tatt, hvis hun hadde visst hvor tøft det skulle bli. Solberg viser også til en undersøkelse fra Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS), som konkluderer med at en av fire lokalpolitikere sier at de har opplevd trusler eller hatefulle ytringer.

Les også: Sanner og Grande vil at nordmenn skal tolerere islam uten å mukke

– Regjeringen har økt innsatsen mot hatefulle ytringer fordi at alle skal kunne delta i den offentlige debatten og for at alle skal bevege seg fritt i det offentlige rom uten å bli utsatt for hatefulle ytringer, skriver Erna Solberg.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Alle kan gjøre en forskjell

Siden det er valg til høsten og lokalpolitikere rundt om i landet forbereder seg til dette, er statsministeren opptatt av å få frem at vi alle har et ansvar og må gå i oss selv. Det å ha sterke meninger er bra, mener hun, men det skal foregå på en ordentlig og respektabel måte.

– Ytringsfriheten er en bærebjelke i det norske demokratiet, men i kampen for et bedre debattklima kan vi alle gjøre en forskjell, avslutter statsministeren.

Har du ikke meldt deg inn i Ytringsfrihetsforbundet ennå? Her kan du gjøre det.


Del