Erna Solberg. Arkivfoto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
annonse

Statsminister Erna Solberg mener at hatytringer, hets og trusler kan føre til at samfunnet mister viktige stemmer i den offentlige debatten.

annonse

I en kronikk i NRK, viser statsministeren til en uttalelse fra Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) som sier at hun neppe ville ha stilt til valg i det hele tatt, hvis hun hadde visst hvor tøft det skulle bli. Solberg viser også til en undersøkelse fra Kommunesektorens interesse- og arbeidsgiverorganisasjon (KS), som konkluderer med at en av fire lokalpolitikere sier at de har opplevd trusler eller hatefulle ytringer.

annonse

Les også: Sanner og Grande vil at nordmenn skal tolerere islam uten å mukke

– Regjeringen har økt innsatsen mot hatefulle ytringer fordi at alle skal kunne delta i den offentlige debatten og for at alle skal bevege seg fritt i det offentlige rom uten å bli utsatt for hatefulle ytringer, skriver Erna Solberg.

Alle kan gjøre en forskjell

annonse
annonse

Siden det er valg til høsten og lokalpolitikere rundt om i landet forbereder seg til dette, er statsministeren opptatt av å få frem at vi alle har et ansvar og må gå i oss selv. Det å ha sterke meninger er bra, mener hun, men det skal foregå på en ordentlig og respektabel måte.

– Ytringsfriheten er en bærebjelke i det norske demokratiet, men i kampen for et bedre debattklima kan vi alle gjøre en forskjell, avslutter statsministeren.

Har du ikke meldt deg inn i Ytringsfrihetsforbundet ennå? Her kan du gjøre det.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.