Martin Johnsrud Sundby går Skarverennet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Therese Johaug og Martin Johnsrud Sundby står i spissen for et meget profiltungt startfelt i 2019-utgaven av Skarverennet.

Det tradisjonsrike turrennet går lørdag 27. april, og de 37 kilometerne fra Finse til Ustaoset har i en årrekke vært sesongavslutning for brorparten av de norske langrennsprofilene.

Årets utgave er intet unntak. VM-dronningen Therese Johaug er tilbake på startstrek og utfordrer Ingvild Flugstad Østberg om seieren. Østberg vant rennet i 2017, mens fjorårets utgave ble avlyst som følge av uvær.

annonse

I kvinneklassen deltar også Astrid Uhrenholdt Jacobsen og finske Krista Pärmäkoski.

12.200 deltakere

Martin Johnsrud Sundby og Petter Northug blir to av de fremste profilene på herresiden. Med er blant andre også verdensmesteren Sjur Røthe og Hans Christer Holund, samt de dobbelte OL-vinneren Simen Hegstad Krüger.

Sistnevnte blir blant forhåndsfavorittene all den tid det skal skøytes.

Martin Johnsrud Sundby vant rennet i suveren stil i 2017. Røa-løperen brukte da én time, 19 minutter og 45 sekunder på de 37 kilometerne. Det var ny løyperekord.

annonse

Sammen med eliteløperne står i alt 12.200 løpere i alle aldri på startstreken på Finse. Årets renn er det 45. i rekken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon