Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Steve Helber)
annonse
annonse

Amerikanske myndigheter fant hundrevis av illegale migranter under et raid av et elektronikkverksted.

Innvandrings- og tollmyndighetene i USA (ICE) slo onsdag til mot en arbeidsplass i Allen, Texas. Der fant de 280 mistenkte ulovlige innvandrere som jobbet der ulovlig. Det er det høyeste antallet man har funnet på ett raid så langt under Trumps administrasjon.

Agentene stormet CVE Technology Group, et elektronikkverksted, etter at sikkerhetsdepartementet mottok tips fra lokalbefolkningen om at personer trolig brukte falsk identifikasjon for å skaffe seg arbeidsplasser hos firmaet. Dette skriver Daily Caller.

annonse

ICE-agenter planlegger nå å avhøre de mistenkte, og vurdere ulike forhold, som hvis et individ er enslig forsørger for barn i USA. De andre vil bli utvist.

Sprengt fengselskapasitet

Det har vært et annet stort arbeidsplassraid i Texas i løpet av det siste året. I byen Sumner tok ICE-agenter seg inn i en trailerfabrikk, og pågrep 159 mistenkte ulovlige innvandrere. I 2008 arresterte ICE omtrent 400 personer i Postville, Iowa, i det største raidet mot ulovlige arbeidstakere i amerikansk historie.

annonse

Les også: Asylsøkere til USA må vente i Mexico

Antallet ulovlige innvandrere som blir oppdaget overskrider fengselskapasiteten, og ICE har derfor måttet løslate 100.000 ulovlige innvandrere siden januar, på grunn av manglende fengselsplasser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon