Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Steve Helber)
Del

Amerikanske myndigheter fant hundrevis av illegale migranter under et raid av et elektronikkverksted.

Innvandrings- og tollmyndighetene i USA (ICE) slo onsdag til mot en arbeidsplass i Allen, Texas. Der fant de 280 mistenkte ulovlige innvandrere som jobbet der ulovlig. Det er det høyeste antallet man har funnet på ett raid så langt under Trumps administrasjon.

Agentene stormet CVE Technology Group, et elektronikkverksted, etter at sikkerhetsdepartementet mottok tips fra lokalbefolkningen om at personer trolig brukte falsk identifikasjon for å skaffe seg arbeidsplasser hos firmaet. Dette skriver Daily Caller.

ICE-agenter planlegger nå å avhøre de mistenkte, og vurdere ulike forhold, som hvis et individ er enslig forsørger for barn i USA. De andre vil bli utvist.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Sprengt fengselskapasitet

Det har vært et annet stort arbeidsplassraid i Texas i løpet av det siste året. I byen Sumner tok ICE-agenter seg inn i en trailerfabrikk, og pågrep 159 mistenkte ulovlige innvandrere. I 2008 arresterte ICE omtrent 400 personer i Postville, Iowa, i det største raidet mot ulovlige arbeidstakere i amerikansk historie.

Les også: Asylsøkere til USA må vente i Mexico

Antallet ulovlige innvandrere som blir oppdaget overskrider fengselskapasiteten, og ICE har derfor måttet løslate 100.000 ulovlige innvandrere siden januar, på grunn av manglende fengselsplasser.


Del