Erik Kursetgjerde. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Ap-politiker og Utøya-overlende Erik Kursetgjerde hevder norsk islamkritiker «støpte kulene» for massedrapsmann Anders Behring Breivik da han drepte 69 ungdommer i 2011.

Den oppsikstevekkende uttalelsen kommer i et intervju med Nettavisen, som har laget sak av en Facebook-kommentar skrevet av islamkritikeren Peder Jensen (43).

Jensen ble norgeskjent etter drapene på Utøya 22. juli 2011, da Anders Behring Breivik nevnte ham i sitt «manifest», som en inspirasjonskilde. 43-åringen la ut et innlegg på Facebook der han forklarer at han ikke har fått jobb de siste åtte årene, på grunn av 22. juli-hendelsen.

annonse

– 22. juli 2011 hadde jeg ikke noe kriminelt rulleblad. Det har jeg fremdeles ikke i 2019. Jeg er aldri blitt dømt eller siktet for å ha begått en kriminell handling. Jeg har ikke engang en fartsbot. Selv politiet innrømmer at jeg ikke har gjort noe ulovlig.

– Likevel har jeg ikke hatt en normal jobb siden sommeren 2011. Det er snart åtte år siden. Jeg har altså gått 8 år uten jobb fordi noen av mine tekster er blitt sitert uten mitt kjennskap eller samtykke av en mann jeg aldri noensinne har møtt. Det er en merkelig situasjon å befinne seg i. Men slik er det, skrev Jensen.

– Har radikalisert flere

Uttalelsene fikk Ap-politiker Erik Kursetgjerde til å se rødt.

– Jensen har bidratt til å radikalisere flere, inklusive Breivik, som drepte 77 uskyldige mennesker i kampen for det han omtaler som den framtidige borgerkrigen. Bak politiske voldsmenn står det alltid noen kulestøpere. Fjordman er en slik ideologisk kulestøper, sier han i et intervju med Nettavisen før han kommer med følgende salve til den arbeidsledige islamkritikeren:

– Breivik avfyrte skuddene, men Fjordman var en av de som støpte kulene.

Også Kursetgjerdes advokat Bryjar Meling kritiserer Jensen.

– Det som burde bekymre Peder Fjordman, er hvorfor en av tidenes verste massemordere fant det for godt å sitere ham og å la seg inspirere av ham, skriver han på Twitter.

annonse

Jensen lar seg ikke imponere av at Nettavisen laget sak av hans Facebook-oppdatering.

– Nettavisens journalist Morten Ø. Karlsen benytter selvsagt anledningen til å svine meg til litt, men noe annet kan man nesten ikke forvente. Norske medier har stort sett ikke gjort annet siden juli 2011, skriver 43-åringen på Facebook.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon