Illustrasjonsbildet. Foto: Phuongcacanh, Wikipedia.
Del

Den kinesiske bløtskilpadda er et steg nærmere utryddelse etter at en hunn av arten døde i en dyrehage i Kina. Kun tre kjente individer er igjen.

Hunskilpadden, som antas å være over 90 år gammel, sovnet inn i Suzhou-dyrehagen lørdag, ifølge lokalavisa Suzhou Daily.

Den døde dagen etter at ansatte ved dyrehagen gjorde et siste liten-forsøk på kunstig befruktning med sæd fra hennes mannlige livsledsager, som antas å være over 100 år gammel.

Dyrehagen har gjentatte ganger over flere år forsøkt å få skilpaddeparet til å pare seg og reprodusere på naturlig vis. De skal nå gjennomføre en obduksjon for å finne ut av hva som førte til skilpaddas død. Ifølge Suzhou Daily var skilpadda ved god helse før fredagens inngrep, og selve inngrepet skal også ha vært vellykket.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

I tillegg til hannskilpadda i Suzhou-dyrehagen, finnes det ifølge forskerne nå kun to kjente gjenlevende individer av arten kinesisk bløtskilpadde. Begge bor i villmarken i Vietnam og er av ukjent kjønn.

Arten stammer fra Kina og heter på engelsk Yangtze giant softshell turtles etter Yangtze-elva i landet. Det er den største ferskvannsskilpadda i verden. De blir opptil 100 centimeter lange og kan veie opptil 100 kilo.


Del