Tidligere Nissan-topp Carlos Ghosn skal bli værende i varetekt i Japan, har landets høyesterett besluttet. Foto: AP / NTB scanpix.
Del

Carlos Ghosns advokater ville ha slutt på varetektsfengslingen av den tidligere Nissan-toppen. Japansk høyesterett sa nei.

Varetektsfengslingen av Ghosn ble nylig forlenget til å gjelde fram til 22. april, og kan forlenges ytterligere. Det er uklart når rettssaken mot ham begynner.

Forrige måned ble den tidligere Nissan-toppen løslatt mot kausjon, men han ble pågrepet igjen 4. april. Lang varetektsfengsling og gjentatte pågripelser er vanlig i Japan, men å pågripe noen som har blitt løslatt mot kausjon på ny er uvanlig.

Ghosn er siktet for å å ha forfalsket finansdokumenter gjennom å underrapportere pensjonen sin, samt med tillitsbrudd gjennom tvilsomme utbetalinger. Han hevder sin uskyld, og sier pensjonen aldri var fastsatt og at utbetalingene var lovlige.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

65-åringen ledet Nissan i to tiår og reddet bilprodusenten fra konkursens rand. Forrige uke ble han kastet ut av selskapets styre.


Del