Tidligere Nissan-topp Carlos Ghosn skal bli værende i varetekt i Japan, har landets høyesterett besluttet. Foto: AP / NTB scanpix.
annonse

Carlos Ghosns advokater ville ha slutt på varetektsfengslingen av den tidligere Nissan-toppen. Japansk høyesterett sa nei.

annonse

Varetektsfengslingen av Ghosn ble nylig forlenget til å gjelde fram til 22. april, og kan forlenges ytterligere. Det er uklart når rettssaken mot ham begynner.

annonse

Forrige måned ble den tidligere Nissan-toppen løslatt mot kausjon, men han ble pågrepet igjen 4. april. Lang varetektsfengsling og gjentatte pågripelser er vanlig i Japan, men å pågripe noen som har blitt løslatt mot kausjon på ny er uvanlig.

Ghosn er siktet for å å ha forfalsket finansdokumenter gjennom å underrapportere pensjonen sin, samt med tillitsbrudd gjennom tvilsomme utbetalinger. Han hevder sin uskyld, og sier pensjonen aldri var fastsatt og at utbetalingene var lovlige.

65-åringen ledet Nissan i to tiår og reddet bilprodusenten fra konkursens rand. Forrige uke ble han kastet ut av selskapets styre.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.