Khartoum i Sudan. (Foto av - / AFP)
annonse
Kuppmakerne i Sudan ber omverdenen om å støtte den nye militærstyret. Demonstranter i landet krever derimot at en sivil regjering dannes umiddelbart.

I en uttalelse søndag ber Sudan utenriksdepartement om at det internasjonale samfunnet «innser hvor landet ligger og støtter det militære overgangsrådet.»

annonse

Saudi-Arabia og De forente arabiske emirater har allerede kunngjort at de støtter juntaen.

annonse

Samtidig har tusenvis av demonstranter slått leir utenfor hovedkvarteret til hæren i hovedstaden Khartoum for å holde presset oppe på militærjuntaen som tok over makten i landet torsdag i forrige uke.

Demonstrantene krever først og fremst at det makten i landet umiddelbart overdras til en sivil regjering, og dernest at den styrtede presidenten Omar al-Bashir stilles for retten, sammen med lederne for landets etterretning og sikkerhetstjeneste.

Sudans fryktede sikkerhetssjef Salah Gosh gikk lørdag av, og på en pressekonferanse søndag kunngjorde juntaen at en ny sikkerhetssjef er blitt utnevnt.

annonse
annonse

Militærjuntaen sier den ønsker en overgang til en sivil regjering, men samtidig er det innført unntakstilstand og portforbud. Juntaen har også gitt beskjed om at den vil beholde makten i to år.

Demonstrantene har lovet å fortsette protestene til en sivil regjering er på plass.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.