Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

DFDS’ konsernsjef Niels Smedegaard (57) er innstilt som ny styreleder i Norwegian etter Bjørn Kise.

Danske Smedegaard har tidligere hatt en rekke lederroller i selskaper som Gate Gourmet Group, Swissair og SAS.

Samtidig innstiller valgkomiteen Ingrid Elvira Leisner som nytt styremedlem.

annonse

18. mars opplyste Bjørn Kise at han fratrer som styreleder i Norwegian etter den ordinære generalforsamlingen i mai. Han har vært medlem av styret i Norwegian Air Shuttle siden 1993 og leder av styret siden 2010.

– Beslutningen om å tre ut av styret i Norwegian er utelukkende min. Det har ikke vært et enkelt valg, men etter 25 år i styret, hvorav mange år som styreleder, er jeg trygg på at dette er en riktig beslutning. Jeg har nå nådd en så moden alder at det er naturlig for meg å slippe nye krefter til. Dette er også i tråd med hva jeg orienterte valgkomiteen om i forkant av generalforsamlingen i 2018, sa Kise da beslutningen hans ble kjent.

Det nye styret vil bli valgt på selskapets generalforsamling 7. mai.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse