Kinas president Xi Jinping skal delta på G20-møtet i Japan i slutten av juni. Foto: Yoan Valat / AP / NTB scanpix
annonse

Kinas president Xi Jinping vil delta på G20-møtet i Osaka i slutten av juni. Det blir presidentens første besøk i Japan siden han kom til makten i 2013.

annonse

Det var den japanske utenriksministeren Taro Kono som kunngjorde Xi Jinpings planlagte besøk da han befant seg i Beijing mandag.

annonse
Reklame fra Resett butikken

G20-møtet i Osaka vil også bli det første møtet mellom Xi og Japans statsminister Shinzo Abe siden november i fjor.

Til tross for en turbulent fortid, har samarbeidet mellom de to landene blitt tettere den siste tiden som en følge av handelskrigen mellom Kina og USA.

I Beijing møtte Taro Kono Kinas statsminister Li Keqiang og utenriksminister Wang Yi. Flere betente politiske saker sto på agendaen, og de skal blant annet ha tatt opp Kinas importrestriksjoner på japanske matvarer, samt ny infrastruktur mellom de to landene.

annonse
annonse

– For å stabilisere forholdet mellom Kina og Japan, er det viktig at Kina opptrer på en god måte i Kinahavet, sa utenriksminister Kono, ifølge det japanske nyhetsbyrået Kyodo.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.