Illustrasjonsfoto: leolintang/Shutterstock
annonse
annonse

Det euroskeptiske og innvandringskritiske partiet Sannfinnene har gjort sitt beste valg noen sinne i Finland.

Hva hva ble resultatene i det finske valget søndag 14. april? Her slo Sannfinnene (finsk: Perussuomalaiset, forkortet PS, svensk: Sannfinländerna) til og fikk som nest største parti 17,5% av stemmene, kun slått av SDP som fikk 17,7% . Ved meningsmålinger i november lå partiet på bare 8,1%. I de siste ukene før valget viste målingene 16,3%.

Skjermdump fra finsk fjernsyn yle.fi

Nå er det flere enn Trump som tar opp kampen mot klimahysteriet.

annonse

Tar vi et lite tilbakeblikk til Frankrike, ser vi at «De gule vestene» startet sine protester mot de meningsløse økningene av drivstoffavgiftene – disse avgiftsøkningene som begrunnes med kvasireligiøse utsagn av arten «vi må redde klimaet».  I virkeligheten er tiden overmoden for politiske parti å ta opp kampen mot klimahysteriet.

Tradisjonelle media har vært snare til å sette populist-merkelappen på Sannfinnene. De står for en restriktiv flyktning- og innvandringspolitikk med vekt på assimilering. De vil styrke forsvarsevnen og grensekontrollen samtidig som de kritiserer den politiske integrasjonen i EU.

Som i Norge og Sverige har de øvrige politiske partiene konkurrert om å skryte på seg hvor gode de er til å hindre den globale temperaturen å stige med 1,5 grader. Ved diverse hodeløse tiltak som kun gjør livet dyrere og vanskeligere for den vanlige borger, sier Sannfinnene at dette vil de ikke finne seg i lenger.

Derfor går de hardt ut mot klimahysteriet. Med kampen mot de klimareligiøse har Sannfinnene truffet en nerve blant en realistisk innstilt befolkning.

annonse

 Den norske agendadrevne journalistikken har selvsagt prøvd å skjule denne hovedgrunnen til Sannfinnenes fremgang. Men her har selv New York Times hentet frem overskrifter som «The Right’s Rallying Cry in Finland: ‘Climate Hysteria’».

En utfordring til norske politiske parti: hvem blir de første til å endre partiprogrammet i klimarealistisk retning her i landet?

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon