Illustrasjonsfoto: leolintang/Shutterstock
annonse

Det euroskeptiske og innvandringskritiske partiet Sannfinnene har gjort sitt beste valg noen sinne i Finland.

annonse

Hva hva ble resultatene i det finske valget søndag 14. april? Her slo Sannfinnene (finsk: Perussuomalaiset, forkortet PS, svensk: Sannfinländerna) til og fikk som nest største parti 17,5% av stemmene, kun slått av SDP som fikk 17,7% . Ved meningsmålinger i november lå partiet på bare 8,1%. I de siste ukene før valget viste målingene 16,3%.

annonse
Skjermdump fra finsk fjernsyn yle.fi

Nå er det flere enn Trump som tar opp kampen mot klimahysteriet.

Tar vi et lite tilbakeblikk til Frankrike, ser vi at «De gule vestene» startet sine protester mot de meningsløse økningene av drivstoffavgiftene – disse avgiftsøkningene som begrunnes med kvasireligiøse utsagn av arten «vi må redde klimaet».  I virkeligheten er tiden overmoden for politiske parti å ta opp kampen mot klimahysteriet.

Tradisjonelle media har vært snare til å sette populist-merkelappen på Sannfinnene. De står for en restriktiv flyktning- og innvandringspolitikk med vekt på assimilering. De vil styrke forsvarsevnen og grensekontrollen samtidig som de kritiserer den politiske integrasjonen i EU.

annonse
annonse

Som i Norge og Sverige har de øvrige politiske partiene konkurrert om å skryte på seg hvor gode de er til å hindre den globale temperaturen å stige med 1,5 grader. Ved diverse hodeløse tiltak som kun gjør livet dyrere og vanskeligere for den vanlige borger, sier Sannfinnene at dette vil de ikke finne seg i lenger.

Derfor går de hardt ut mot klimahysteriet. Med kampen mot de klimareligiøse har Sannfinnene truffet en nerve blant en realistisk innstilt befolkning.

 Den norske agendadrevne journalistikken har selvsagt prøvd å skjule denne hovedgrunnen til Sannfinnenes fremgang. Men her har selv New York Times hentet frem overskrifter som «The Right’s Rallying Cry in Finland: ‘Climate Hysteria’».

En utfordring til norske politiske parti: hvem blir de første til å endre partiprogrammet i klimarealistisk retning her i landet?

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.