Greta Thunberg i Berlin i Tyskland. Foto: Michael Kappeler / dpa / AP / NTB scanpix
annonse

Svenske Greta Thunberg (16) er invitert til å møte pave Frans onsdag. Den tyske avisa Die Welt latterliggjør at en biskop sammenligner henne med Jesus.

annonse

Det er talsperson for Vatikanet Alessandro Gisotti som opplyser til nyhetsbyrået DPA at 16-åringen er invitert til et kort møte med paven onsdag, på siden av hans ukentlige audienser.

annonse

Svenske Greta Thunberg innledet i august i fjor skolestreik utenfor Riksdagen med krav om en effektiv klimapolitikk. Hun har streiket hver fredag, og skolestreikene har spredt seg til hundrevis av byer. 15. mars streiket 1,6 millioner skoleelever over hele verden inspirert av Thunberg.

Også paven deler hennes engasjement og har blant annet betegnet klimafornektere som dumme.

Reagerer

Noen syns viraken rundt Thunberg har tatt litt av. I mandagens leder tar avisa Die Welt et oppgjør med at biskop Heiner Koch i Berlin har hyllet den mye omtalte svenske klimaaktivisten og trukket paralleller til frelseren Jesus Kristus.

annonse
annonse

– Fredagens siste demonstrasjoner minner Koch «litt om den bibelske scenen med [Kristi] inntog i Jerusalem». Det er nesten blasfemisk å nevne Greta Thunberg i samme åndedrag som Forløseren, som ble henrettet kort tid etter å ha kommet til byen, minner Die Welt om.

Welt mener videre at biskopen har mistet evnen til å se ting i sammenheng, og henviser til at Thunberg på grunn av Aspergers syndrom kan mangle empati – noe Jesus må sies å være kjent for.

Langfredagsstreik

Det var på forhånd varslet at Thunberg skulle til Roma. Tirsdag skal hun holde tale i EU-parlamentet i Strasbourg. I en Twitter-melding søndag skrev hun at hun da var på toget, på vei til EU-parlamentet, det italienske senatet, Vatikanet og den italienske nasjonalforsamlingen for påskeferien.

annonse
Reklame

– Jeg vet det er ferie, men fordi klimakrisen ikke drar på ferie, så vil ikke vi gjøre det, skriver hun.

Langfredag er helligdag i Skandinavia og store deler av verden, men ikke i Italia, så Thunberg skal lede skolestreik der.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.