Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Øst politidistrikt og Sørvest politidistrikt har til sammen loggført over 30 oppdrag på grunn av russebråk natt til tirsdag. Politiet ber russen tenke seg om.

Natt til tirsdag har politiet i Øst og Sørvest loggført henholdsvis 17 og 16 oppdrag knyttet til russebråk. I tillegg loggførte Sørøst politidistrikt åtte russe-oppdrag på bare tre timer.

– De fleste av oppdragene var av ordensmessig karakter som høy musikk og annen støy, skriver politiet i Sørvest på Twitter tirsdag morgen.

annonse

De skriver videre at de har notert seg flere registreringsnumre på biler og personalia på de involverte. Øst politidistrikt skriver de sendte patrulje på de fleste oppdrag og at det er blitt gitt flere muntlige pålegg.

Fælt

Sørøst politidistrikt fikk flere meldinger om bråk, overstadig beruselse og dårlig oppførsel natt til tirsdag.

– Det er fælt at det skal brukes så mye ressurser på dette. Åtte hendelser er så langt loggført, og det er mer enn nok. Det er litt mye bråk til være natt til tirsdag, sa operasjonsleder Ole Kamben til NTB i 2-tiden natt til tirsdag.

annonse

De åtte hendelsene til Sørøst politidistrikt skjedde mellom klokken 23 mandag kveld og klokken 2 natt til tirsdag.

Blant annet hadde politiet i 2-tiden en patrulje på vei mot Bamble kommune etter melding om mye overstadig beruset russ. Politiet fikk melding fra ambulansen om at de hentet en russ som var overstadig beruset. Vedkommende ble tatt med til sjekk, mens en annen beruset russ ble tatt hånd om av venner etter oppfordring fra politiet.

Har ansvar

Kamben sier russen har et ansvar å oppføre seg og at de bør tenke seg bedre om.

– Det er eldre, folk som skal på jobb og barn som skal sove, sier han og fortsetter:

– Politiet vil vurdere hvilken vei dette går, så russen må ikke bli forundret om politiet setter i gang mer alvorlige virkemidler enn å hysje på de og sende de videre.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon