Egypts president Abdel Fattah al-Sisi kan bli sittende ved makten fram til 2030. Det er klart etter at landets nasjonalforsamling har vedtatt endringer av grunnloven. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nasjonalforsamlingen i Egypt har vedtatt en endring i grunnloven som gjør at president Abdel Fattah al-Sisi kan sitte ved makten helt til 2030.

Vedtaket om å utvide presidentperioden er en del av en større pakke med grunnlovsreformer som er fremmet av en parlamentarisk blokk som er lojale mot presidenten.

– Presidentenes nåværende periode skal utløpe etter seks år fra han sist ble valgt i 2018. Deretter kan han velges igjen for en ny seksårsperiode.

annonse

Sisi, som var general og landets forsvarssjef, tok makten i Egypt i et militærkupp i 2013 da daværende president Mohammed Mursi ble styrtet. Året etter, i 2014, ble han valgt som president. Han ble gjenvalgt i 2018 med over 97 prosent av stemmene.

Sisi har fått sterk kritikk internasjonalt for å slå hardt ned mot dissidenter og andre som protesterer mot hans regime. Det gjelder så vel islamister som sekulære og liberale aktivister.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon