Egypts president Abdel Fattah al-Sisi kan bli sittende ved makten fram til 2030. Det er klart etter at landets nasjonalforsamling har vedtatt endringer av grunnloven. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Nasjonalforsamlingen i Egypt har vedtatt en endring i grunnloven som gjør at president Abdel Fattah al-Sisi kan sitte ved makten helt til 2030.

Vedtaket om å utvide presidentperioden er en del av en større pakke med grunnlovsreformer som er fremmet av en parlamentarisk blokk som er lojale mot presidenten.

– Presidentenes nåværende periode skal utløpe etter seks år fra han sist ble valgt i 2018. Deretter kan han velges igjen for en ny seksårsperiode.

annonse

Sisi, som var general og landets forsvarssjef, tok makten i Egypt i et militærkupp i 2013 da daværende president Mohammed Mursi ble styrtet. Året etter, i 2014, ble han valgt som president. Han ble gjenvalgt i 2018 med over 97 prosent av stemmene.

Sisi har fått sterk kritikk internasjonalt for å slå hardt ned mot dissidenter og andre som protesterer mot hans regime. Det gjelder så vel islamister som sekulære og liberale aktivister.

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon