Egypts president Abdel Fattah al-Sisi kan bli sittende ved makten fram til 2030. Det er klart etter at landets nasjonalforsamling har vedtatt endringer av grunnloven. Foto: AP / NTB scanpix

Nasjonalforsamlingen i Egypt har vedtatt en endring i grunnloven som gjør at president Abdel Fattah al-Sisi kan sitte ved makten helt til 2030.

annonse

Vedtaket om å utvide presidentperioden er en del av en større pakke med grunnlovsreformer som er fremmet av en parlamentarisk blokk som er lojale mot presidenten.

– Presidentenes nåværende periode skal utløpe etter seks år fra han sist ble valgt i 2018. Deretter kan han velges igjen for en ny seksårsperiode.

Sisi, som var general og landets forsvarssjef, tok makten i Egypt i et militærkupp i 2013 da daværende president Mohammed Mursi ble styrtet. Året etter, i 2014, ble han valgt som president. Han ble gjenvalgt i 2018 med over 97 prosent av stemmene.

Sisi har fått sterk kritikk internasjonalt for å slå hardt ned mot dissidenter og andre som protesterer mot hans regime. Det gjelder så vel islamister som sekulære og liberale aktivister.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.