Brannen i Notre-Dame-katedralen var ved 10-tiden tirsdag formiddag helt slukket. Store deler av taket er nedbrent, men selve bygningsstrukturen står. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Franske myndigheter opplyser at det er oppdaget en liten svakhet i konstruksjonen i Notre-Dame-katedralen etter brannen.

– Noen svakheter er blitt oppdaget i hvelvet og i gavlen i det nordlige tverrskipet i katedralen, sier statssekretær Laurent Nunez i det franske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået AFP.

Ved 10-tiden tirsdag formiddag opplyste brannvesenet i den franske hovedstaden at brannen i katedralen i Paris var fullstendig slukket etter 15 timer.

annonse

Ifølge påtaleansvarlig Remy Heitz etterforskes brannen som en ulykke, og 50 etterforskere jobber med en «lang» og «kompleks» etterforskning av hendelsen. Blant annet vil arbeiderne som drev med oppussing av katedralen bli avhørt av fransk politi.

I tillegg jobbes det fremdeles med å undersøke bevegelsene i bygningen etter både brannen og slukningsarbeidet.

Brannen brøt i Notre-Dame-katedralen brøt ut ved 18.50-tiden mandag kveld. Bilder fra innsiden av katedralen viser store materielle skader. Det mest iøynefallende er et stort hull i taket midt i bygningen, og svartbrente takrester på gulvet foran det gylne alterkorset i katedralen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon