Cannabisplanter på farm hos SLOgrown Genetics i San Luis Obispo i California. Medisinsk cannabis og cannabis til eget bruk ellers er svært populært og leverandører sliter med å få tak i nok. Foto: Richard Vogel / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Høye priser, underlevering og lange køer ved utsalgene er status et halvt år etter at Canada legaliserte bruk av cannabis.

Hensikten var å få bukt med svartebørs, kriminelle nettverk og ulovlig salg, og myndighetene holder fast ved at det vil bli en realitet, når ting faller på plass.

– Det er fremdeles utfordringer i leveringskjeden, sier statsråd Bill Blair, som er statsminister Justin Trudeaus utvalgte mann i cannabislegaliseringen i Canada.

annonse

Canada var land nummer to verden, fem år etter Uruguay, da de i oktober gjorde det lovlig å kjøpe cannabis til eget bruk. Utviklingen har vist seg å gå sakte, både med å få innvilget lisenser og å åpne utsalg. I Ontario, landets største marked for cannabis, har bare 10 av de 25 lisensene fått åpnet fysiske utsalg per 1. april.

Da cannabis ble legalisert falt prisen på det svarte markedet, noe som også gjorde det mer fristende å kjøpe der enn å stå i milelange køer ved utsalg som muligens var utsolgt for dyrere vare. Andre klager på dårlig utvalg i utsalgene.

Ved utgangen av 2018 ble det beregnet at 79 prosent av konsumet i Canada fremdeles var av illegalt opphav.

annonse

Canada har for øvrig et av verdens høyeste konsum av cannabis, der nesten 15 prosent av befolkningen – mer enn 5 millioner mennesker – sier at de har brukt cannabis i en eller annen form.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon