Frankrikes førstedame Brigitte Macron på vei inn til onsdagens gudstjeneste i Saint Sulpice-kirken i Paris sammen med innenriksminister Christophe Castaner (t.v.) og sognepresten i Notre-Dame Patrick Chauvet (t.h.). Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Kirkeklokker over hele Frankrike kimte onsdag kveld i en støttemarkering for Notre-Dame-katedralen i Paris.

Klokka 18.50, på minuttet to dager etter at brannalarmen gikk i Notre-Dame, kimte klokker i katedraler og basilikaer over store deler av Frankrike. Også i en rekke andre land ble det ringt i kirkeklokker for Notre-Dame, blant annet i Nidarosdomen.

Samtidig startet en gudstjeneste i Saint Sulpice, den nest største kirken i Paris, der blant andre Frankrikes førstedame Brigitte Macron var til stede. Fram til Notre-Dame kan åpnes igjen, får menigheten husrom i nettopp Saint Sulpice.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon