Frankrikes førstedame Brigitte Macron på vei inn til onsdagens gudstjeneste i Saint Sulpice-kirken i Paris sammen med innenriksminister Christophe Castaner (t.v.) og sognepresten i Notre-Dame Patrick Chauvet (t.h.). Foto: AP / NTB scanpix

Kirkeklokker over hele Frankrike kimte onsdag kveld i en støttemarkering for Notre-Dame-katedralen i Paris.

annonse

Klokka 18.50, på minuttet to dager etter at brannalarmen gikk i Notre-Dame, kimte klokker i katedraler og basilikaer over store deler av Frankrike. Også i en rekke andre land ble det ringt i kirkeklokker for Notre-Dame, blant annet i Nidarosdomen.

Samtidig startet en gudstjeneste i Saint Sulpice, den nest største kirken i Paris, der blant andre Frankrikes førstedame Brigitte Macron var til stede. Fram til Notre-Dame kan åpnes igjen, får menigheten husrom i nettopp Saint Sulpice.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.