AP Photo/Frank Augstein, File)
annonse
Det holdes punktmarkering utenfor den britiske ambassaden i Oslo rett over påske, i støtte til kravet om at Julian Assange ikke skal utleveres til USA.

Det er ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk Pen og Rødt Oslo som står som arrangører av støttemarkeringen for WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tirsdag 23. april klokka 17. Journalist og Rødt-politiker Mimir Kristjansson og styremedlem Rune Ottosen i Norsk PEN skal holde appell.

annonse

Sistnevnte har omtalt straffeforfølgelsen av Assange som en trussel mot ytringsfriheten og skrev i forbindelse med pågripelsen av ham at de opprinnelige avsløringene fra WikiLeaks «ga et usminket bilde av den brutale krigføringen i Irak og Afghanistan. Gjennom disse lekkasjene ble ikke minst de omfattende sivile tapene kjent for omverdenen».

annonse

– En tiltale mot den publisistiske virksomheten til WikiLeaks vil bidra til en fryktkultur som vil ramme all journalistikk, skrev Norsk PEN og anmodet de mange mediene som har skrevet kritiske artikler basert på lekkasjene om å «se et særskilt ansvar for å forsvare rettssikkerheten og ytringsfriheten til Julian Assange».

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.