AP Photo/Frank Augstein, File)
annonse
Det holdes punktmarkering utenfor den britiske ambassaden i Oslo rett over påske, i støtte til kravet om at Julian Assange ikke skal utleveres til USA.

Det er ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk Pen og Rødt Oslo som står som arrangører av støttemarkeringen for WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tirsdag 23. april klokka 17. Journalist og Rødt-politiker Mimir Kristjansson og styremedlem Rune Ottosen i Norsk PEN skal holde appell.

annonse
annonse

Sistnevnte har omtalt straffeforfølgelsen av Assange som en trussel mot ytringsfriheten og skrev i forbindelse med pågripelsen av ham at de opprinnelige avsløringene fra WikiLeaks «ga et usminket bilde av den brutale krigføringen i Irak og Afghanistan. Gjennom disse lekkasjene ble ikke minst de omfattende sivile tapene kjent for omverdenen».

annonse

– En tiltale mot den publisistiske virksomheten til WikiLeaks vil bidra til en fryktkultur som vil ramme all journalistikk, skrev Norsk PEN og anmodet de mange mediene som har skrevet kritiske artikler basert på lekkasjene om å «se et særskilt ansvar for å forsvare rettssikkerheten og ytringsfriheten til Julian Assange».

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.