Assange. AP Photo/Frank Augstein, File)
annonse
Det holdes punktmarkering utenfor den britiske ambassaden i Oslo rett over påske, i støtte til kravet om at Julian Assange ikke skal utleveres til USA.
annonse

Det er ytringsfrihetsorganisasjonen Norsk Pen og Rødt Oslo som står som arrangører av støttemarkeringen for WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange tirsdag 23. april klokka 17. Journalist og Rødt-politiker Mimir Kristjansson og styremedlem Rune Ottosen i Norsk PEN skal holde appell.

Sistnevnte har omtalt straffeforfølgelsen av Assange som en trussel mot ytringsfriheten og skrev i forbindelse med pågripelsen av ham at de opprinnelige avsløringene fra WikiLeaks «ga et usminket bilde av den brutale krigføringen i Irak og Afghanistan. Gjennom disse lekkasjene ble ikke minst de omfattende sivile tapene kjent for omverdenen».

– En tiltale mot den publisistiske virksomheten til WikiLeaks vil bidra til en fryktkultur som vil ramme all journalistikk, skrev Norsk PEN og anmodet de mange mediene som har skrevet kritiske artikler basert på lekkasjene om å «se et særskilt ansvar for å forsvare rettssikkerheten og ytringsfriheten til Julian Assange».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon