Fortellingen om ringeren i Notre-Dame får en ny era etter brannen i kirken i Paris. Her fra en forestilling basert på romanen av Victor Hugo i Berlin i Tyskland før verdenspremieren på musikalen basert på den i 1999. Arkivfoto: Jan Bauer / AP / NTB scanpix
annonse

Victor Hugos klassiker «Ringeren i Notre-Dame» føyk rett til topps på Amazons salgslister tirsdag etter at en storbrann raste i den legendariske kirken.

Originalversjonen på fransk «Notre-Dame de Paris» ble raskt bestselger i hjemlandet, mens den engelske oversettelsen «The Hunchback of Notre-Dame» er bestselger på verdensbasis på lista for historisk fiksjonslitteratur.

Disneys animerte filmversjon av historien om pukkelryggen Quasimodo og skjønnheten Esmeralda gikk rett inn på topp ti-lista for mest solgte familiefilmer.

annonse

Et avsnitt fra boka ble også sitert svært mye på nett døgnet etter brannen. Hugo beskrev for nesten 190 år siden hvordan alles øyne vendte seg mot Notre-Dame, de ser over rosevinduet, mellom klokketårnene der det oppstår en sterk flamme som blant annet spyr ut brennende regn og gnister.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse