Irans president Hassan Rouhani (t.v.) ber USA midlertidig oppheve sanksjonene mot Iran slik at landet kan få hjelp utenfra til ofrene for flommen som har rammet deler av landet. På bildet er Rouhani sammen med Iraks president Barham Salih. Foto: Khalid Mohammed / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Irans president Hassan Rouhani ber USA oppheve sanksjonene mot Iran etter de massive oversvømmelsene i landet de siste ukene.

– Hvis amerikanske myndigheter hadde vært lure ville de ha opphevet sanksjonene i ett år på grunn av oversvømmelsene i Iran, sa Rouhani til iransk statlig TV.

Trumps regjering innførte omfattende sanksjoner mot landet etter at landet trakk seg fra den internasjonale atomavtalen om Iran.

annonse

Rouhani kalte videre Det hvite hus «umenneskelig og skittent» for ikke å gi pengestøtte til den iranske Røde Halvmåne.

I midten av mars ble store deler av Iran rammet av voldsom nedbør som utløste oversvømmelser nordøst i landet. En uke senere rammet flommen vestlige deler av landet.

Ifølge tall fra Den Internasjonale Røde Kors- og Røde Halvmåne-føderasjonen (IFRC) trenger to millioner mennesker i Iran nødhjelp etter det de beskriver som «den største katastrofen som har rammet landet på mer enn 15 år».

Rundt 10 millioner mennesker i 2.000 byer og landsbyer har blitt rammet av de store vannmengdene. En halv million mennesker har måttet flytte fra hjemmene sine. Minst 78 er omkommet og mer enn 1.000 mennesker er skadd som følge av oversvømmelsene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon