Røde Kors. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

To tolv år gamle gutter ble natt til onsdag hentet ned fra Fokhaugtinden i Møre og Romsdal med et redningshelikopter etter å ha gått seg fast.

annonse

Redningshelikopteret hentet guttene i 2-tiden natt til onsdag. Guttene la ut på gåtur fra et hytteområde nedenfor Fokhaugtinden i Stordal kommune tirsdag i 19.30-tiden.

– De er sett til av lege på stedet og alt er ok, sier operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre- og Romsdal politidistrikt til NTB klokken 2.20.

Guttene la ut på tur mens det enda var lyst og fint vær. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 22.30. Til sammen hadde guttene vært borte i om lag seks timer.

– De har vært på topptur på fjellet også har de gått seg fast. Det har blitt mørkt og det har frosset på, slik at det er glatt i området. Vi vurderte det slik at det var tryggest at vi henter dem ned, sa operasjonsleder Erik Mikalsen i Møre- og Romsdal politidistrikt til NTB klokken 00.45.

Operasjonslederen hadde telefonkontakt med guttene og fikk dermed vite posisjonen deres. I tillegg hadde guttene med seg Walkietalkie og en lykt.

Tolvåringene sto om lag 400 meter under toppen. Fokhaugtinden ligger 1.200 meter over havet. Ifølge Yr var det rundt to minusgrader.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.