Fernando Llorente jubler for målet som sendte Tottenham til semifinale i mesterligaen. Manchester City-spillerne roper forgjeves på hands. Foto: Jon Super, AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tottenham tok seg til semifinale i mesterligaen etter et uforglemmelig drama mot Manchester City. Fernando Llorentes redusering til 3-4 avgjorde.

Pep Guardiolas lag vendte kampen i sin favør med tre scoringer etter å ha sluppet inn to mål i åpningsminuttene. Sergio Agüeros 4-2-mål i det 59. minutt ga City overtaket sammenlagt for første gang, men City greide ikke å tette igjen den siste halvtimen.

Llorente scoret med hofta på hjørnespark i det 73. minutt. Målet ble godkjent etter VAR-gjennomgang for mulig hands.

annonse

På overtid satte Raheem Sterling inn det som ville vært hans tredje mål i kampen, og City jublet for avansement, men bare i noen sekunder. Målet ble etter VAR-gjennomgang annullert for hårfin offside på Sergio Agüero i forspillet.

– Jeg må være en av de heldigste personer på planeten. Heldigvis var det offside, sa Christian Eriksen, som mistet ballen i forkant av det annullerte Sterling-målet, i et intervju vist på Viasat.

Med 4-3-seier til de lyseblå onsdag gikk Tottenham videre på bortemålsregelen etter 4-4, og Eriksen er klar for semifinale mot sin tidligere klubb Ajax.

annonse

– Jeg har aldri vært med på noe slikt. Det var en vanskelig kamp, en sinnssyk kamp, men jeg er stolt av lagkameratene mine. Det var galskap, sa Son Heun-min.

Sørkoreaneren, som ble matchvinner i første kamp og onsdag gjorde både 1-1 og 2-1 for Tottenham i den mest målrike åpningen på en mesterligakamp noensinne, pådro seg i 2. omgang det gule kortet som setter ham utenfor første semifinale. Son vil bli savnet i et lag som allerede har mistet Harry Kane for resten av sesongen, men Mauricio Pochettinos menn kan aldri avskrives.

Onsdag knuste de Guardiolas drøm om å føre City til fire titler denne sesongen. Heretter dreier det seg om en hjemlig trippeltriumf for klubben som etter å ha vunnet ligacupen er finaleklar i FA-cupen og skal duellere med Liverpool om seriegullet.

Ellevill åpning

Kampen startet som en ellevill målfest, og etter 11 minutter sto det 2-2. Det var ikke spilt fire minutter da Sterling skrudde inn ledermålet etter et flott raid av Kevin De Bruyne. Dermed sto det 1-1 sammenlagt.

De som trodde at Tottenham skulle feies av banen i en blå angrepsbølge fikk umiddelbart svar på tiltale. Med litt over to minutters mellomrom vendte Son kampen med to scoringer, begge etter stygge forsvarsfeil av Aymeric Laporte.

I det 7. minutt stoppet City-spilleren Dele Allis forsøk på stikker til Lucas Moura, men sendte ballen rett i beina til sørkoreaneren. Son skjøt i mål via beinet til keeper Ederson. Tottenham var tilbake i ledelse og hadde også et bortemål.

annonse

To minutter senere så London-laget ut til å være på vei mot semifinale etter et fryktelig balltap av Laporte ved midtstreken. Lucas brøt, satte fart og overlot ballen til Christian Eriksen. Dansken fant Son, som fra en posisjon rett innenfor 16-meterstreken skrudde ballen i mål. City trengte tre mål for å gå videre.

Tre på rad

Mindre enn to minutter senere sto det 2-2 etter at Agüero fant Bernardo alene på høyresiden. Han skjøt mellom beina på Danny Rose, som endret retning på ballen slik at Hugo Lloris var sjanseløs.

Galskapen stoppet ikke med det, og i det 21. minutt ble det 3-2 da De Bruyne etter et hurtig tatt frispark la inn fra høyre. Ved lengste stolpe bredsidet Sterling ballen i mål. For første gang var det scoret fem mål på 17 minutter i en mesterligakamp.

City jaget målet som var helt nødvendig for avansement. Lloris leverte sterke redninger på store sjanser for Sterling og De Bruyne, men i det 59. minutt var ikke VM-vinneren på høyden da Agüero gjorde 4-2.

De Bruyne satte fart mot et gjesteforsvar som var i balanse. Han dro av to mann og spilte fram Agüero, som fra spiss vinkel dundret ballen i mål. Lloris lot den gå inn ved nærmeste stolpe. Med en halv time igjen lå City for første gang i kvartfinalen an til avansement.

I det 73. minutt var Tottenham foran igjen. Kieran Trippiers hjørnespark fra høyre gikk over Toby Alderweireld ved nærmeste stolpe og spratt i mål via hofta til innbytter Llorente. Etter VAR-gjennomgang for å sjekke om det var hands ble målet godkjent.

– Vi slapp inn mål som kunne vært unngått, og et av dem var hands, men vi er ute og må bare gratulere Tottenham, sa Guardiola, som jublet vilt i noen sekunder før Sterlings overtidsmål ble annullert.

– Det var store følelser. Det var offside, men det føltes grusomt, sa han om annulleringen.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino jubler sammen med spillerne sine etter mesterligadramaet mot Manchester City onsdag. Foto: Dave Thompson, AP / NTB scanpix

Mauricio Pochettino var en lykkelig mann etter at Tottenham onsdag tok seg til semifinale i den gjeveste europacupturneringen for første gang siden 1962.

– Jeg er så lykkelig og så stolt. Mine spillere er helter. Jeg er så glad på deres vegne, og på tilhengernes, sa argentineren etter den elleville returkampen mot Manchester City.

Med 3-4-tap gikk Tottenham videre på bortemålsregelen, men på overtid trodde både hjemme- og bortespillerne at det var Manchester City som var klar for semifinale, etter at Raheem Sterling satte inn det som ville vært hans tredje og kampens åttende mål.

Etter VAR-gjennomgang kom dommeren til at Sergio Agüero var offside da Bernardo Silva vant ballen fra Christian Eriksen og spilte fram Agüero slik at han kunne servere Sterling.

– Det var mange ting som skjedde i hodet på et lite øyeblikk. Skuffelsen var massiv, men så endret de avgjørelsen. Det er derfor vi elsker fotball, sa Pochettino.

annonse

– I dag viste vi stor karakterstyrke og stor personlighet. Det var en utrolig kamp.

Mesterligaen fotball menn onsdag, kvartfinaler 2. kamp:

Manchester City (England) – Tottenham (England) 4-3 (3-2), sammenlagt 4-4 (Tottenham videre på bortemålsregelen)

Mål: 1-0 Raheem Sterling (4), 1-1 Son Heung-min (7), 1-2 Son (10), 2-2 Bernardo Silva (11), 3-2 Sterling (21), 4-2 Sergio Agüero (59), 4-3 Fernando Llorente (73).

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon