Minst 28 personer har mistet livet og flere er skadd etter at en buss med turister kjørte av veien på Madeira. Foto: Skjermbilde Youtube.
annonse
annonse

Dødstallet har steget til 29 etter at en buss veltet ned en bratt skråning på Madeira onsdag. Samtlige var tyske turister, ifølge en tysk regjeringstalsmann.

– Det er fryktelige nyheter vi har mottatt fra Madeira, sier den ikke navngitte talsmannen, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Ifølge talsmannen er samtlige omkomne tyske, men det er ennå ikke offisielt bekreftet.

annonse

– Jeg vil uttrykke sorgen og solidariteten det portugisiske folket føler med familiene til ofrene, sier Portugals president Marcelo Rebelo de Sousa. Han er ventet å ankomme Madeira torsdag morgen.

Portugals statsminister Antonio Costa sier han har kontaktet Tysklands statsminister Angela Merkel for å sende sine kondolanser.

20 skadde

Dødstallet ble onsdag kveld oppjustert fra 28 til 29 etter at en kvinne døde på sykehus av skadene hun fikk i ulykken.

annonse

Blant de omkomne er elleve menn og 18 kvinner. Det var totalt 51 passasjerer på bussen. Rundt 20 skal være skadd. Utenriksdepartementet har opplyst til NTB at de arbeider med å finne ut om nordmenn er involvert i ulykken.

Mistet kontrollen

Ulykken skjedde i kystbyen Canico øst for hovedstaden Funchal på den portugisiske øya ved 18.30-tiden onsdag kveld lokal tid. Den skal angivelig ha skjedd da sjåføren mistet kontrollen over bussen i en bratt og krapp sving. Bussen kjørte av veien og veltet ned en bratt skråning før det krasjet inn i taket på et hus.

Bilder fra stedet viser bussen liggende på siden i skråningen like overfor en bygning. Den portugisiske sjåføren og guiden skal ifølge portugisiske medier ha overlevd ulykken, og er fraktet til sykehuset i Funchal.

Den vulkanske Madeira-øya er kjent for fint vær og sitt bratte fjellterreng, og er et populært turistmål.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon